1e editie Museumnacht Maastricht

SUCCESVOLLE EERSTE EDITIE - MEER DAN 3.000 BEZOEKERS


Je kon er eigenlijk niet omheen, vrijdagavond 15 april jl was het feest in Maastricht! 10 art venues, allen in stijl uitgelicht, openden gezamenlijk hun deuren van 20.00 tot 00.00 uur tijdens de eerste Museumnacht in Maastricht. De straten bruisten met museumpubliek, de gele programmafolders kleurden opvallend de avond en de speciale hop-on hop off bussen reden niet bepaald geruisloos en onopvallend voorbij. De eerste editie overtrof niet alleen de verwachtingen van de organisatie. Meer dan 3.000 bezoekers, waaronder ook opvallend veel studenten/jongeren, genoten een avond lang van een uitzonderlijke programma vol met muziek, dansoptredens, kookdemonstraties, rondvliegende nachtvlinders en natuurlijk diverse mooie tentoonstellingen van o.a. Grayson Perry (Bonnefantenmuseum), Ferran Adria (Marres) en Les Deux Garcons (Museum a/h Vrijthof).

Niet alles gezien?

Voor degene die het niet gehaald hebben om 10 locaties op één avond te bezichtigen: het Museumnacht Maastricht polsbandje kan t/m 15 mei ingeruild worden voor één gratis entree bij één van de 10 instellingen.


Museumnacht Maastricht is een initiatief van Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, B32, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum, Drukkunstmuseum, Marres, Museum aan het Vrijthof en de Van Eyck Academie. De volgende editie zal plaatsvinden de vrijdag voorafgaande aan de Nationale Museumweek 2017. Meer informatie volgt asap.

Bekijk de Museumnacht Maastricht fotogalerie