Programma

Een avond geheel in het teken van LUCKY 13! Meer informatie volgt asap
Voor leeftijd-maakt-niet-uit gelukszoekers en pechvogels, (blind) dates, Maastrichtse pleziermakers en wereldse geliefden, hardcore Museumnachtfans en onzekere ontdekkers, genieten met één ticket een avond lang van een geweldige line-up. Van experimentele kunst, zalige strippers en bedwelmende jungle dreams, in-your-face performances en historische artefacten tot exclusieve workshops, geheime bodemschatten, cutting edge video-art en de nodige drinks, bites & beats. Uiteraard ontbreekt de afterparty ook dit jaar niet!

eujumper.jpg

Marres

Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur, ligt in het hart van de oude stad Maastricht. In Marres wordt met beeldende kunstenaars, muzikanten, vormgevers, koks en parfumeurs een nieuw vocabulaire voor de zintuigen ontwikkeld.

Dominicanen klein.jpg

Boekhandel Dominicanen

Duizenden boeken in een hemelse ambiance, verrijkt met performances, poetry slam, fashion en muziek.


MuseumaanhetVrijthof2017.png

Museum aan het Vrijthof

Museum in het hartje van Maastricht met wisselende tentoonstellingen over hedendaagse toegankelijke kunst en diverse activiteiten.

Tijdens MuseumNacht 2018 presenteert Museum aan het Vrijthof TED: Ted Noten.

Bonnefantentrap.png

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum verzamelt en presenteert markante kunstgeschiedenissen en brengt verbindingen tot stand tussen kunstpraktijken en de gemeenschap.

Intensive Care_Kolkman.jpeg

Bureau Europa, platform voor architectuur & design

Als presentatieplatform en netwerkorganisatie presenteert Bureau Europa tentoonstellingen, lezingen, workshops, rondleidingen door de stad en andere discursieve activiteiten op het gebied van architectuur, stedenbouw en vormgeving.BrouwerijBosch4.png

Brouwerij Bosch

Volop leven in deze bierbrouwerij, met rondleidingen, theater, muzikale klanken en natuurlijk speciaal biertjes.

MuseumnachtMaastricht2016_15-04-2016_BrianMegensPhotography_SMQ (153 of 182).jpg

Centre Céramique

Tussen Wyck en Céramique, op Plein 1992, ligt Centre Céramique. Hier valt altijd iets te beleven: een verrassende tentoonstelling, concert of lezing of een ontspannen bezoek aan de bibliotheek met een lekkere kop koffie en een krantje

drukkunstmuseum.jpg

Drukkunstmuseum

Best bewaarde geheim van Maastricht.

LumiereCinema.jpg

Lumière Cinema

Bij Lumière Cinema zie je de nieuwste arthousefilms, duik je samen met makers in de boeiendste films en documentaires en beleef je nogmaals die ene filmklassieker op het witte doek.

Schermafbeelding 2017-01-17 om 13.29.53.png

Natuurhistorisch Museum

Gelegen in de historische wijk ‘het Jekerkwartier’. Gevestigd in een voormalig kloostercomplex met een collectie, zo'n 550.000 objecten, gewijd aan geologie, paleontologie en flora/ fauna van Zuid-Limburg.

MuseumSjoenLimburg.jpg

Museum Sjoen Limburg

Ontdek de nostalgische wereld van religieuze kunst en architectuur historie van Limburg in het klein.

34_museumnacht_def.jpeg

Van Eyck

De Van Eyck is een internationaal geroemde postacademie voor talentontwikkeling. Jonge veelbelovende kunstenaars, ontwerpers, curatoren, fotografen, architecten en schrijvers vanuit de hele wereld komen naar de Van Eyck om te werken aan hun eigen projecten.

muziekgieterij.jpg

Muziekgieterij - Afterparty

Van 00.00-05.00 uur (<18 jaar tot 03.00 uur) kun je in de Muziekgieterij het Museumnacht- braken voortzetten en je (un)lucky dance moves tonen tijdens een strakke line-up van DJ’s en artistiek vermaak. Mits je een combi-ticket hebt natuurlijk! Tickets voor de afterparty zijn gelimiteerd beschikbaar, dus wees er snel bij!

MuseumnachtSemShayne14.jpg

Museumnachtbus

Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook al voor het nodige a(rt)musement zorgen.

Schermafbeelding 2017-02-24 om 11.16.46.png

Blijf slapen!

De ultieme Museumnacht Maastricht beleving? Blijf dan slapen in een van de hotels in Maastricht!

ontdek onze A(rt) Night tips >

MuseumaanhetVrijthof-Taschen3.png

Volg de Nachtwachters!

Blijf t.z.t. op de hoogte van alle bijzondere, kleurrijke, speciale, grappige, unieke, dolle en dit-mag-je-niet missen activiteiten!