Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? 
Mail ons of stuur een Whatsapp-berichtje naar 06-27102322.

Wanneer vindt de volgende nacht plaats?

De spotlights van de 6e editie staan gericht op vrijdag 14 april 2023. Meer informatie volgt asap.

Ik heb niet alles kunnen zien. En nu?

Alles zien is eigenlijk onmogelijk, maar gelukkig opent jouw Museumnacht Maastricht polsbandje ook nog deuren na de nacht! Zo kun je het t/m 31 mei 2022 inruilen voor een gratis museumbezoek, fikse korting op een film- of theatervoorstelling of zelfs een mooi stukje kunst voor thuis! Zorg dus dat je jouw polsbandje na afloop goed bewaart - om je pols of afgeschreurd, dat maakt niks uit. Bekijk hier het volledige overzicht! 

Hoe zit dat precies met die startlocaties? 

Om de avond goed te beginnen en wachttijden zo minimaal mogelijk te houden, vragen we je om een startlocatie te selecteren. Hier kun je jouw Museumnacht avontuur starten en ticket omwisselen voor een polsbandje. Is een startlocatie volgeboekt en kun je deze niet meer selecteren? Geen paniek, dit is puur voor de start. Dit betekent niet dat je deze niet meer kan bezoeken tijdens de rest van de avond en gelukkig zijn er meer dan genoeg bijzondere venues om uit te kiezen! 

Ik heb een ticket, wat nu?

Op vertoon van je ticket (uitgeprint of op je smartphone) ontvang je bij jouw startlocatie een polsbandje. Hiermee krijg je toegang tot ALLE deelnemende instellingen alsook de hop-on hop-off bussen. Ben je in het bezit van een combi-ticket? Dan kun je ook tot 05:00 (< 18 jaar tot 03:00) een dansje wagen tijdens de afterparty in de Muziekgieterij. Hoe laat je start, daar ben je vrij in. We adviseren je wel om voor 21:00 je ticket te hebben omgeruild voor een polsbandje. 

Help, het is zover en ik heb nog geen kaartje!

No worries. Op de avond zelf kun je nog tot 22:00 uur online of bij Bonnefanten, Boekhandel Dominicanen, Lumière Cinema, Marres en Natuurhistorisch Museum Maastricht terecht voor een kaartje. Tenzij de nacht vòòr die tijd uitverkocht is. 

Ik sta te popelen, hoe laat begint het?

De venues openen hun deuren van 19:00 - 01:00. Op de afterparty kun je terecht van 00:00 - 05:00 uur (< 18 jaar tot 03:00). 

Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk kan genieten van Museumnacht Maastricht?

Je kunt vooraf online Jouw Nacht samenstellen. Daarnaast is op de avond zelf bij alle deelnemende instellingen een handzame timetable (incl. plattegrond) verkrijgbaar. Echter, we adviseren je om niet teveel te plannen en je vooral te laten verrassen, want de nacht staat nu net bekend om haar onverwachtse ontmoetingen! 

Kan ik met korting een kaartje kopen?

Op vertoon van je studenten- of CJP-pas kun je gebruik maken van een ticket met een gereduceerd tarief. Ben je 15 jaar of jonger, dan krijg je zelfs een gratis ticket voor Museumnacht Maastricht. Vergeet deze wel niet voorafgaande aan de nacht online te registreren. De Museumkaart of andere kortingskaarten zijn helaas niet geldig.

Hoe kan ik mij het beste verplaatsen van locatie naar locatie?

Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off bussen van 19:00 - 01:00, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook voor het nodige a(rt)musement zorgen. 

Is Museumnacht Maastricht geschikt voor kinderen?

Zéker! Kinderen van alle leeftijden zijn meer dan wel welkom, mits ze natuurlijk een ticket hebben en ze tot zo laat op mogen blijven ;)! Jonger dan 16 jaar? Dan heb je zelfs gratis toegang. Vergeet wel niet je ticket online te registreren.  

Hoe toegangelijk is de Museumnacht? 

De meeste venues (met uitzondering van locaties als Brouwerij Bosch en Landbouwbelang) zijn geschikt voor minder mobiele bezoekers, grotendeels rolstoeltoegankelijk en hebben voldoende voorzieningen qua lifts, zitgelegenheid en invalidentoiletten. Honden zijn niet toegelaten, m.u.v. blindegeleide- of hulphonden. Heb je specifieke vragen m.b.t. toegankelijkheid? Neem contact met ons op. 

Indien Museumnacht Maastricht niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug? 

Ja, wanneer we de nacht volledig moeten annuleren, krijg je jouw geld minus de transactiekosten (€ 0,50 per bestelling) natuurlijk terug. 

Hebben jullie nog hoteltips?

Jazeker. Wij hebben een aantal leuke adresjes voor je op een rij gezet, waar je geheel in stijl kunt bijkomen van de fantastische nacht.