Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons of stuur een Whatsapp-berichtje naar 06 27102322.

Wanneer vindt de volgende Museumnacht Maastricht plaats?

De spotlights van de 5e editie staan gericht op vrijdag 8 april 2022!  We houden iedereen natuurlijk op de hoogte zodra de tickets in de verkoop gaan. TIP: Meld je hier aan als je als eerste wil weten wanneer de tickets in de verkoop gaan, want OP=OP! 

Potverdorie, mijn eerste keuze als startlocatie is al volgeboekt. 

Geen paniek, dit betekent niet dat je hier niet meer langs kan gaan voor de rest van de avond. En, er zijn gelukkig genoeg bijzondere venues om mee te starten en je hebt genoeg tijd om alles te ontdekken! 

Ik heb een (e-)ticket, wat nu?

Tijdens de Museumnacht ontvang je op vertoon van je (e-)ticket bij jouw startlocatie een polsbandje, waarmee je toegang krijgt tot ALLE deelnemende instellingen en de hop-on hop-off bussen. Ben je in het bezit van een combi-ticket dan heb je natuurlijk ook toegang tot de afterparty in de Muziekgieterij.

Help, het is zover en ik heb nog geen kaartje!

No worries. Op de avond zelf kun je nog terecht bij Bonnefanten, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Boekhandel Dominicanen, Lumière Cinema en Marres voor een kaartje. Tenzij de Museumnacht vòòr die tijd uitverkocht is. 

Ik sta te popelen, hoe laat begint het?

Goed nieuws, dit jaar kun je weer 'als vanouds' lang genieten van Museumnacht Maastricht! De deelnemende locaties zijn tijdens de jubileum editie geopend van 19:00 uur (i.p.v. 20:00) tot 01.00 uur. Op de afterparty kun je terecht van 00.00 - 05.00 uur (< 18 jaar tot 03.00 uur).

Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk kan genieten van Museumnacht Maastricht?

Je kunt vooraf al via deze website gemakkelijk Jouw Nacht samenstellen. Daarnaast is op de avond zelf bij alle deelnemende instellingen een handzame timetable (incl.) plattegrond verkrijgbaar. Tip: Museumnacht Maastricht staat inmiddels bekend om haar onverwachtse ontmoetingen dus plan niet teveel en laat je vooral verrassen! 

Kan ik met korting een kaartje kopen?

Op vertoon van je studenten- of CJP-pas kun je gebruik maken van een ticket met een speciaal tarief. De Museumkaart is helaas niet geldig, en levert je dus geen korting op. Ben je 12 jaar of jonger, dan krijg je zelfs een gratis ticket voor Museumnacht Maastricht. Vergeet deze wel niet t.z.t. vooraf te registreren online. 

Ik wil alleen naar de afterparty, kan dat?

Ja, dat kan. Er zijn echter geen losse tickets voor de afterparty verkrijgbaar. Als je wil gaan, heb je dus een combi-ticket nodig. En als je dan toch al voor de hele avond betaald hebt, kun je net zo goed wat tentoonstellingen en ander leuks meepikken, toch? We beloven je dat het de moeite waard is ;) Wees er trouwens wel snel bij, want er is slecht een gelimiteerd aantal combi-tickets incl. afterparty beschikbaar! 

Hoe kan ik mij het beste verplaatsen van locatie naar locatie?

Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off bussen van 19:00-01:15, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook al voor het nodige a(rt)musement zorgen. Stops: Bonnefanten, Centre Céramique, Wilhelminasingel, Boschstraat, Vrijthof & Tongersestraat. 

Is Museumnacht Maastricht geschikt voor kinderen?

Kinderen zijn natuurlijk meer dan wel welkom, mits ze natuurlijk een ticket hebben en ze zo laat op mogen blijven ;)! Jonger dan 13 jaar? Dan heb je én gratis toegang! Vergeet wel niet je ticket vooraf te registreren.  

Hoe toegangelijk is de Museumnacht? 

De meeste venues zijn geschikt voor minder mobiele bezoekers, grotendeels rolstoeltoegankelijk en hebben voldoende voorzieningen qua lifts, zitgelegenheid en invalidentoiletten. Honden zijn niet toegelaten, m.u.v. blindegeleide- of hulphonden. Heb je specifieke vragen m.b.t. toegankelijkheid? Neem gerust contact met ons op. 

Indien Museumnacht Maastricht niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug? 

Ja, wanneer we de nacht moeten annuleren, krijg je jouw geld minus de transactiekosten (€ 0,50 per bestelling) natuurlijk terug.

Hebben jullie nog hoteltips?

Jazeker. Wij hebben een aantal leuke adresjes voor je op een rij gezet, waar je kunt bijkomen van de fantastische nacht.

Ik heb niet alles kunnen zien. En nu?

Heb jij even mazzel. Tot en met 31 mei 2022 kun jij jouw Museumnacht Maastricht polsbandje namelijk inruilen voor één gratis entree bij een aantal deelnemende locaties. Welke, dat laten we je nog weten! 

......... ?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op!