Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons of stuur een Whatsapp-berichtje naar 06 27102322.

Hoe kom ik aan een ticket? 

We hopen dat je al in het bezit bent van een ticket, want de Art Appetizer is inmiddels uitverkocht!  12 Jaar of jonger? Dan heb je gratis toegang en geen ticket of Coronatoegangsbewijs nodig! 

Met welke COVID-19 maatregels moet ik rekening houden?

Naast een ticket dien je ook een Corona-toegangsbewijs (uitgeprint of op je smartphone) en ID te tonen bij binnenkomst. Dit hoef je alleen te doen bij de startlocatie. Je ontvangt vervolgens een polsbandje waarmee je alle vrijheid krijgt om de andere locaties te bezoeken. Houd de COVID-19 update in de gaten, zodat je op de hoogte bent van alle (voorzorgs) maatregelen die gelden op het moment dat de Art Appetizer plaatsvindt. 

Help, hoe kom ik aan een Corona-toegangsbewijs?

Ga naar coronacheck.nl. CoronaCheck maakt namelijk van jouw vaccinatie of testuitslag een QR-code. Dat is jouw bewijs. Deze QR-code wordt vervolgens in combinatie met jouw ID en e-ticket gecheckt bij de startlocatie. Kom je uit het buitenland, dan kan de CoronaCheck een internationale QR-code voor je aanmaken! Indien je geen smartphone hebt, kun je het ook uitprinten

Potverdorie, mijn eerste keuze als startlocatie is al volgeboekt. 

Geen paniek, dit betekent niet dat je hier niet meer langs kan gaan voor de rest van de avond. En, er zijn gelukkig genoeg bijzondere venues om mee te starten en je hebt tot 23:00 uur om alles te ontdekken! 

Ik heb een e-ticket, wat nu?

Lucky you! Tijdens de Art Appetizer ontvang je op vertoon van je ticket en Corona-toegangsbewijs (beiden uitgeprint of op je smartphone) en ID bij de eerste venue een polsbandje, waarmee je ook toegang krijgt tot de andere locaties. Indien het maximum aantal bezoekers bij een venue/activiteit is bereikt, moet je wel even wachten todat er weer ruimte is en je naar binnen kunt. 

Ik sta te popelen, hoe laat begint het?

Alles is een beetje anders, zo ook de openingstijden! De deelnemende locaties openen hun deuren van 19:00 uur tot 23.00 uur. We adviseren je wel om voor 20:00 uur je eerste bite te hebben gezet in de Art Appetizer en je ticket te hebben omgewisseld voor een polsbandje.

Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk kan genieten van de Art Appetizer?

Je kunt vooraf al via deze website Jouw must-do's voor de Nacht samenstellen. Daarnaast is een handzame timetable op de avond zelf verkrijgbaar bij alle deelnemende venues. Tip: De nacht staat inmiddels bekend om haar onverwachtse ontmoetingen dus plan niet teveel en laat je vooral verrassen! 

Ik wil graag naar de afterparty, kan dat?

Helaas is het vanwege COVID-19 nog niet mogelijk om de avond traditiegetrouw af te sluiten met een afterparty in de Muziekgieterij. Daarvoor moeten je toch nog even wachten tot de jubileumeditie op vrijdag 8 april 2022. Maar niet getreurd, de venues geven hoe dan ook een 4 uur-lang durende pARTy waar je belist van gaat dansen!  Daarnaast zorgt Lumière in samenwerking met Jazz Maastricht voor een knallende afsluiter! 

Hoe kan ik mij het beste verplaatsen van locatie naar locatie?

Lopen is eigenlijk de beste en meest gezellige manier, want wie weet wie en wat je allemaal onderweg tegenkomt! Fietsen is trouwens ook goed en zelfs joggen kan. Daarnaast kun je onderweg - al dan niet met een detour - de videokunstinstallaties van Viewmaster Projects bewonderen. LET OP: Er rijden tijdens de Art Appetizer geen hop-on hop off bussen, maar gelukkig is alles makkelijk te lopen. 

Is de Art Appetizer geschikt voor kinderen?

Kinderen zijn natuurlijk meer dan wel welkom, mits ze natuurlijk een ticket hebben en ze zo laat op mogen blijven ;)! Jonger dan 13 jaar? Dan heb je én gratis toegang en geen Coronabewijs/Test voor Toegang nodig! 

Hoe toegangelijk is de Art Appetizer? 

De meeste venues (m.u.v. Transport Artspace, Andrieskapel, Brouwerij Bosch  & LABgebouw) zijn geschikt voor minder mobiele bezoekers, grotendeels rolstoeltoegankelijk en hebben voldoende voorzieningen qua lifts, zitgelegenheid en invalidentoiletten. Honden zijn niet toegelaten, m.u.v. blindegeleide- of hulphonden. Heb je specifieke vragen m.b.t. toegankelijkheid? Neem gerust contact met ons op. 

Indien de Art Appetizer niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug? 

Ja, wanneer we de Art Appetizer moeten annuleren vanwege COVID-19, krijg je jouw geld minus de transactiekosten (€ 0,50 per bestelling) natuurlijk terug.

Ik ben ziek of heb verkoudheidsklachten, kan ik mijn geld terug krijgen?

Bij ziekte of verkoudheidsklachten moet je vanwege de coronamaatregelen helaas thuisblijven. We kunnen geen restitutie bieden, maar je kunt natuurlijk altijd iemand anders blij maken met je ticket!

Hebben jullie nog hoteltips?

Jazeker. Wij hebben een aantal leuke adresjes voor je op een rij gezet, waar je bij kunt komen van de uitzonderlijke nacht.