Veelgestelde vragen

Wanneer vindt de volgende Museumnacht Maastricht plaats?

Op vrijdag 17 april 2020! We zijn alweer druk bezig om ons jubileum programma van Museumnacht Maastricht tot in de puntjes voor te bereiden. We verwachten dat je begin 2020 weer kunt rondneuzen in de must sees & do's van de 5e editie van deze wederom spraakmakende nacht in Maastricht. 

Ik heb een (e-)ticket, wat nu?

Tijdens de Museumnacht ontvang je op vertoon van je (e-)ticket bij een van de deelnemende locaties een polsbandje, waarmee je toegang krijgt tot alle deelnemende instellingen, de hop-on hop-off bussen (en de afterparty als je in het bezit bent van combi-ticket).

Help, het is zover en ik heb nog geen kaartje!

No worries. Op de avond zelf kun je nog terecht bij Bonnefanten, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Boekhandel Dominicanen en Marres voor een kaartje. Tenzij de Museumnacht vòòr die tijd uitverkocht is. Zo is er maar een gelimiteerd aantal (combi-)tickets beschikbaar voor de afterparty!

Ik sta te popelen, hoe laat begint het?

De deelnemende locaties zijn tijdens Museumnacht Maastricht geopend van 20.00 - 01.00 uur. Op de afterparty kun je terecht van 00.00 - 05.00 uur (< 18 jaar tot 03.00 uur).

Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk kan genieten van Museumnacht Maastricht?

Je kunt vooraf al via deze website gemakkelijk Jouw Nacht samenstellen. Daarnaast is op de avond zelf bij alle deelnemende instellingen een handzame timetable (incl.) plattegrond verkrijgbaar. 

Kan ik met korting een kaartje kopen?

Op vertoon van je studenten- of CJP-pas kun je gebruik maken van een ticket met een speciaal tarief. De Museumkaart is helaas niet geldig, en levert je dus geen korting op.

Ik wil alleen naar de afterparty, kan dat?

Ja, dat kan. Er zijn echter geen losse tickets voor de afterparty verkrijgbaar. Als je wil gaan, heb je dus een combi-ticket nodig. En als je dan toch al voor de hele avond betaald hebt, kun je net zo goed wat tentoonstellingen en ander leuks meepikken, toch? We beloven je dat het de moeite waard is ;) Wees er trouwens wel snel bij, want er zijn slecht een gelimiteerd aantal combi-tickets incl. afterparty beschikbaar! 

Hoe kan ik mij het beste verplaatsen van locatie naar locatie?

Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen van 20:00-01:15, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook in samenwerking met Code043 al voor het nodige a(rt)musement zorgen. Stops: Bonnefanten, Centre Céramique, Wilhelminasingel, Boschstraat, Vrijthof & Tongersestraat. Meer informatie vind je hier.

Hebben jullie nog hoteltips?

Jazeker. Wij hebben een aantal leuke adresjes voor je op een rij gezet, waar je kunt bijkomen van die fantastische nacht.

Ik heb niet alles kunnen zien. En nu?

Heb jij even mazzel. Tot en met 31 mei 2019 kun jij jouw Museumnacht Maastricht polsbandje namelijk inruilen voor één gratis entree bij de volgende deelnemende locaties: Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, Marres, Museum aan het Vrijthof en Natuurhistorisch Museum Maastricht! 

......... ?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op!