#

GEN LOSS (CUK) – Mat Do

19:00 - 01:00

Landbouwbelang: Transport Artspace

De huidige Wikipedia-pagina definieert 'Generation Loss' als: ""Anything that reduces the quality of the representation when copying, and would cause further reduction in quality on making a copy of the copy...".

Wanneer we het hier beschreven proces van degradatie en entropie beschouwen, niet alleen als een materiële staat maar plaatsvervangend als een menselijke conditie – is de mensheid voorbestemd om dezelfde fouten te herhalen en te versterken; ten koste van zijn eigen (natuur)getrouwheid. GEN LOSS (CUK), dat zich presenteert als een mixed-media-interventie, toont creatieve samenwerkingen met lokale en familiale belanghebbenden, inclusief maar niet beperkt tot; Los DQ (est 1989), Daisys Happy Models, Goya van der Heyden, Y'ello Sound en Mvr. Joan en Dhr. Leonard Guy (de grootouders van de kunstenaar).

GEN LOSS (CUK) is de aansluitende publieke presentatie in de Club UK (CUK)-serie - een doorlopend geheel van multidisciplinair kunst- en tentoonstellingswerk. Oorspronkelijk gestart tijdens het residency-programma van de Jan van Eyck Academie (2019-2020).

Download Full Show Text >

Over Mat Do

Mat Do's interesses beginnen met de voorwaarden van visuele representatie - de relatie tussen beeld (maken) en ons zelf. Door momenten van de hedendaagse cultuur en haar artefacten een nieuwe bestemming te geven en te herwerken, ontmantelt en vervormt hij ze tot andere werelden van beeldhouwkunst, video, performance en installatie. De resulterende vormen worden vertrekpunten om hun productie en consumptie binnen het laat kapitalisme uit te pakken. Hierbinnen speelt zich een bevraging van waarden en affecten af, die inherente tegenstellingen blootlegt in noties van arbeid, klasse, status en verlangen. Van april 2019 tot mei 2020 was Mat deelnemer aan het internationale residency-programma van de Jan van Eyck Academie. 

matdostudio.com

MuseumnachtMaastricht_MatDo_2022.png

Met steun van Amarte Fonds, Mondriaan Fonds en Brand Cultuurfonds Limburg.