AINSI: Intro in Situ

Lage Kanaaldijk 112-113, www.introinsitu.nl
#

Op vrijdag 8 april is voor eerst het prachtige industriële pand de AINSI aan de voet van de Pietersberg onderdeel van de nacht. Met trots presenteert Intro in Situ hier hun gloednieuwe Muziekhuis aan de Maas, een unieke klankwerkplaats en podium voor uiteenlopende muziekproducties, makers en disciplines. De Museumnacht Maastricht bussen zorgen ervoor dat de stad en de oevers van de maas voor één nacht samensmelten en de AINSI slechts een hop-on, hop-off stop verwijderd is.

Get ready for take-off en dream the night away met jonge makers, concerten en klank- en videokunst. Met optredens van Pascal Burbach en Triana y Luca. En met installaties en exposities van Christy Westhovens, Greylight Projects, CAS en SAM Ateliers. Vind hier tevens een van de drie werken van het initiatief 3x3x3: ORBIT - Nick Steur.

Muziekhuis aan de Maas

Maak tijdens Museumnacht Maastricht kennis met het bijzondere, nieuwe Muziekhuis aan de Maas van Intro in Situ. Geniet in het café van live muziek, klankkunst, lekkere biertjes, bijzondere wijnen en frisdranken. Zelfs wat betreft hun drankjes schuwen ze het experiment niet, dus er is enorm veel te ... Read more »

19:00 - 01:00

AINSI - Intro in Situ

Pascal Burbach - What is dreaming?

Ook om 20:45 > Gemiddelde brengen we ongeveer een derde van ons leven slapend door. Echter, wat is de betekenis en functie van dromen? Ga tijdens Museumnacht Maastricht bij Intro in Situ door middel van geluidsgolven mee op een bijzondere reis naar dromenland en ontdek hoe ze wellicht ... Read more »

19:30 - 20:15

AINSI - Intro in Situ Café

Triana y Luca

Ook om 23:15 > Luister naar het muzikale verhaal van Triana y Luca. Dit Benelux duo laat melancholische melodieën op bijzondere wijze samensmelten met storytelling en traditionele muziek. Hun composities bouwen voort op mythen, fabels en geluiden uit verschillende culturen. Geïnspireerd door ... Read more »

22:00 - 22:45

AINSI - Intro in Situ Café

ORBIT: Nick Steur

Deel van 3x3x3 i.s.m. SoAP > De sterren aan de hemel zien we vaak als enkele lichtpuntjes. Ze bestaan echter meestal uit meerdere sterren, die om elkaar heen cirkelen. Als sterren eenmaal in een baan om elkaar heen draaien, zijn ze tot elkaar veroordeeld… Het ‘orbitten’ van steen werd door ... Read more »

19:00 - 23:00

AINSI: Grote hal

Christy Westhovens

Christy Westhovens is in 2020 afgestudeerd aan Maastricht Institute of Arts. Als afstudeerproject ontwikkelde ze draagbare dozen die de elektrische lading van het lichaam omzetten in geluid. Het aanraken van een oppervlak in de ruimte wordt omgezet in een toon en zo ontstaat een live soundscape van ... Read more »

19:00 - 01:00

AINSI - Intro In Situ Café

Greylight Projects: Out of the Blue

Tijdens Museumnacht Maastricht landt Greylight Projects met een bijzonder video programma bij Intro in Situ in de AINSI. Voorafgaande aan de nacht heeft Greylight Projects een Open Call gelanceerd waarbij makers de mogelijkheid krijgen om hun digitale videowerken te delen met het publiek van ... Read more »

19:00 - 01:00

AINSI: Intro in Situ - Zaal

CAS: The Castel of Helth

Tijdens Museumnacht Maastricht presenteert CAS een spiritueel extravaganza (performatieve installatie) dat speelt met het zelfmanagement van de sacrale alsook online en offline welzijnspraktijken. Twee van hun zelfzorg experts - Tine Deboelpaep & Sara Bachour - wachten op je in het café van Intro ... Read more »

19:00 - 23:00

AINSI - Intro in Situ Cafe

Open SAM Ateliers

Tijdens Museumnacht Maastricht gaan in de AINSI ook de deuren van de SAM ateliers open voor het publiek en kan er aanvullend genoten worden van een speciale tentoonstelling in de hal. Bewonder het werk van o.a. Birgitta van Drie, Guido Mevis, Jacques Reubsaat, Paul Drissen, Esther van den Brink, MC ... Read more »

19:00 - 01:00

AINSI: 2e verdieping

Pascal Burbach - What is dreaming?

Ook om 19:30 > Gemiddelde brengen we ongeveer een derde van ons leven slapend door. Echter, wat is de betekenis en functie van dromen? Ga tijdens Museumnacht Maastricht bij Intro in Situ door middel van geluidsgolven mee op een bijzondere reis naar dromenland en ontdek hoe dromen wellicht ... Read more »

20:45 - 21:30

AINSI - Intro in Situ Café

Triana y Luca

Ook om 22:00 > Luister naar het muzikale verhaal van Triana y Luca. Dit Benelux duo laat melancholische melodieën op bijzondere wijze samensmelten met storytelling en traditionele muziek. Hun composities bouwen voort op mythen, fabels en geluiden uit verschillende culturen. Geïnspireerd door ... Read more »

23:15 - 00:00

AINSI - Intro in Situ Café

Benieuwd naar het programma op andere locaties?