#

CAS: The Castel of Helth

19:00 - 23:00

AINSI - Intro in Situ Cafe

Tijdens Museumnacht Maastricht presenteert CAS een spiritueel extravaganza (performatieve installatie) dat speelt met het zelfmanagement van de sacrale alsook online en offline welzijnspraktijken. Twee van hun zelfzorg experts - Tine Deboelpaep & Sara Bachour - wachten op je in het café van Intro in Situ.

Tine Deboelpaep (1992, BE / Image) studeerde Schone Kunsten aan KASK, Gent en Cultuurmanagement aan U Gent. Ze combineert haar artistieke praktijk met haar werk als curator en cultureel animator (voorheen bij Ontsteking, Gent en NADAR, Gent; tegenwoordig bij Jester, Genk.) Ze is momenteel gevestigd in Hasselt, waar ze verhuisde om te genezen, maar voelt zich behoorlijk eenzaam. Daarom zoekt ze naar manieren om meer zorg in te voeren in haar artistieke werk. Voor zichzelf en anderen. Dit onderzoek manifesteert zich door installaties, het overmatig gebruik van symbolen en kunsthistorische referenties, en digitale collages. Als onderdeel van haar praktijk probeert ze nieuwe samenwerkingen aan te gaan via briefwisseling en door veel afgewezen te worden.

Sara Bachour (1988, IT) is een maker die woont en werkt in Maastricht. Haar werk onderzoekt animisme en fetisjisme in design, het gebruik van objecten en omgeving. Ze beschouwt artefacten, symbolen en iconen als zowel prothesen als substituten van het zelf. Of het nu gaat om een ​​installatie, een film, een soundscape of een sculptuur, het medium wordt telkens bepaald door het idee achter het werk.

Over CAS

Center for artistic sensibilities (CAS) is een initiatief voor hedendaagse kunst en kunstenaars gevestigd in een appartement in Maastricht. Ze benutten het potentieel van de huiselijke ruimte om een ​​ongehaaste omgeving te creëren voor het delen van kunst, eten en gesprekken. Soms gaan ze ook naar buiten. Collegialiteit, ruilhandel, uitwisseling en plezier vormen de kern van al hun acties.

Lees meer >