#

ORBIT: Nick Steur

19:00 - 23:00

AINSI: Grote hal

Maakt deel uit van 3x3x3 i.s.m. SoAP Maastricht.

De sterren aan de hemel zien we vaak als enkele lichtpuntjes. Ze bestaan echter meestal uit meerdere sterren, die om elkaar heen cirkelen. Als sterren eenmaal in een baan om elkaar heen draaien, zijn ze tot elkaar veroordeeld… Het ‘orbitten’ van steen werd door deze bijzondere feiten één van de artistieke praktijken van Steur; De stenen die hij laat draaien, verzeilen in een hypnotische dans. Ze vinden elkaar, stoten elkaar af maar zijn onvermijdelijk veroordeeld tot een botsing. Afhankelijk van de ruimte waar het werk geïnstalleerd wordt, krijgt het steeds een andere (onderzoeks-)vorm.

Speciaal voor Museumnacht Maastricht onderzoekt Steur nu de aantrekkingskracht van marmeren stenen die van grote hoogte aan elkaar verbonden zijn, in de grote hal van de AINSI.

Uitvoering i.s.m. performer Nathaniel Moore. 

Nick Steur ORBIT
Over Nick Steur

Nick Steur (1982) is een kunstenaar met een eigen handschrift: poëtisch, aards, beeldend en intuïtief. Hij ontsluiert tijdloze werelden via steen en enorme concentratie, gedicteerd door concrete natuurwetten. Een manier van kijken en doen die in ons complexe, hoogtechnologische bestaan nagenoeg is vergeten of er tenminste in een groot contrast tot staat.

Zijn werk mag zich dan bewegen op het snijvlak met beeldende kunst, de performatieve component is vaak essentieel: wezenlijk is het samenzijn van Steur als performer met de bezoeker, in een gebeurtenis die zich alleen hier, eenmalig kan afspelen.

Nick Steur is een van de kunstenaars van SoAP Maastricht.
nicksteur.com - soap-it.eu