Officiële Opening: The COVID Collection: Coping with Quarantine

Boekhandel Dominicanen

Tijdens de Art Appetizer wordt The COVID Collection; Coping With Quarantine officieel aan het publiek gepresenteerd in Boekhandel Dominicanen. De collectie is gecreëerd door Master 'Media Studies: Digital Cultures' - Faculteit Arts & Social Sciences studenten van Maastricht University en laat de impact zien van COVID-19 op het leven van jongeren. De collectie bestaat uit 37 objecten gedigitaliseerd in 3D, en elk object verbeeld een persoonlijke en soms ook gezamenlijke ervaring.

Met o.a. presentaties van drs. Ingrid Wijk (directeur University Library), Prof. dr Christine Neuhold (Dean Faculty of Arts & Social Sciences), Susan Schreibman & Costas Papadopoulos (Digital Humanities & Culture studies) en natuurlijk de studenten.

Programma:
  • 20.00-20.05: Openingswoord door drs. Ingrid Wijk, director University Library ​​​​​​

• 20.05-20.15 Introductie Prof. dr Christine Neuhold, dean Faculty of Arts and Social Sciences

• 20.15-20.40: Lancering The Covid Collection: Coping with Quarantine met o.a. Susan Schreibman (Professor of Digital Arts & Culture) en Costas Papadopoulos (Assistant professor Digital Humanities & Culture studies), een video presentatie en de verhalen van studenten.