Lekker dansen: de legendarische Lavelöss-party powered by Queerfactory is weer even terug bij het Bonnefanten! Foto: Ernst van Loon
#

Lavelöss Party @ Museumcafé IPANEMA

22:00 - 01:00

Museumcafé IPANEMA

Na enkele jaren is het eindelijk zo ver, Lavelöss is terug, one night only als onderdeel van de Museumnacht Maastricht. 

Lavelöss vond sinds halverwege jaren 90 van de vorige eeuw maandelijks plaats in Maastricht. Ooit ontstaan als een jongerenfeest voor Homo en Lesbische studenten in Maastricht groeide dit feest uit naar een maandelijks begrip in Limburg. De eerste editie vond plaats in het oude Löss-theater waar het feest al snel uit het jasje groeide. Van de Metamorfoos, Cafe de Mazzel, La Gare eindigde de tocht door Maastricht in Ipanema. Hier zijn de feesten sinds 2005 georganiseerd. In 2011 viel na 15 jaar het doek voor Lavelöss met nadien nog een eenmalige revival tijdens de roze zaterdag van 2015.

Lavelöss leeft voort en daarom is Lavelöss wederom terug!  Het feest keert terug naar de iconische ronde zaal van Ipanema mede mogelijk gemaakt door de organisatie achter Queerfactory. Ga met ons mee terug naar toen! DJ Nathalie zal deze avond proberen de oude bekende Lavelöss sfeer neer te zetten. Lavelöss zonder Madame Gisela is ondenkbaar dus zij komt ook naar Ipanema.

Foto: Ernst van Loon