#

Ontdek SRAL - The Conservation Institute

19:00 - 01:00

Bonnefanten - SRAL Restauratie atelier, 1e verdieping

Welke verhalen kunnen kunstwerken vertellen? Wanneer mag een kunstwerk gerestaureerd worden? Wat is authenticiteit? Wanneer is iets origineel? Hoe gaat een restaurator aan de slag? En welke rol heeft de kunstenaar? 

Bezoek bij het Bonnefanten ook beslist het atelier van SRAL, waar restauraties worden uitgevoerd, zichtbaar voor het museumpubliek. Tijdens Museumnacht Maastricht kun je in gesprek gaan met experts over het vak restauratie en het behoud van cultureel erfgoed. Kom langs en stel je vraag!

Over SRAL - The Conservation Institute 

Als ervaren specialisten beheersen de experts van SRAL de kunst van het restaureren tot in de puntjes. Oude meesters, hedendaagse kunst, beschilderde sculpturen en historische interieurs in openbare en particuliere collecties worden door ons gerestaureerd. Zij beschermen en conserveren. Verbinden voorbije met toekomstige tijden, nieuwe technieken met oude werken. In hun werk als restaurator, als onderzoeker en adviseur, als docent.

SRAL is een wereldwijd gerenommeerde kennispartner en vertaalt de ontwikkelingen binnen de restauratie en het erfgoedveld naar internationale kennisoverdracht. In het Bonnefanten heeft SRAL een moderne studio ingericht waar restauraties worden uitgevoerd, zichtbaar voor het museumpubliek. 

Meer informatie: www.sral.nl

Image: Manor Lux