Bonnefantenmuseum

Avenue Ceramique 250, www.bonnefanten.nl
#

Dé culturele hotspot aan de Maas en het museum voor oude en hedendaagse kunst, dat zich onderscheidt in het nationale museumlandschap door te kiezen voor eigen(wijze) accenten en prioriteiten in de programmering. Daarnaast schittert het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi aan de skyline van Maastricht.

Enter the mothership and prepare for your space odyssey through the milky way ! Ga op 12 april 2019 tijdens Museumnacht Maastricht op reis door de ruimte, land op de planeten en ontdek de sterren! Beklim de Stairway to Heaven, neem deel aan de Space Tours en ga Los(t) in Art. YOUNG OFFICE dompelt je tevens onder in een wereld zonder zwaartekracht. Bewonder daarnaast de spraakmakende exposities, waaronder de omvangrijke tentoonstelling van David Lynch: Someone is in my House.

David Lynch: Someone is in my House

De spraakmakende en omvangrijke tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en filmmaker David Lynch. De expositie toont het onderbelichte maar veelzijdige kunstenaarschap van Lynch in al haar facetten. Naast een selectie van zijn vroege korte films, zijn er schilderijen, fotografie, werken op ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefanten

Space Tours

Elk half uur >> Doe mee met de Space tours en get lost in art. Experts nemen je elk half uur mee voor een bijzondere Art Space Tour. De laatste Tour start om 00:00 uur. ... Read more »

20:30 - 00:00

Bonnefantenmuseum: Start begane grond

Stairway to Heaven

Beklim de toren voor een spectaculaire sterrenhemel en uitzicht over Maastricht by night. Met nachtverrekijkers en telescopen. Voor durfallen zonder hoogtevrees, toegang via de wenteltrap. Let op: max. 15 personen tegelijkertijd en alleen bij droog weer en lage windkracht. ... Read more »

20:00 - 00:00

Bonnefantenmuseum: Buiten toren, ingang 2e etage

Ready for take-off? met SALLY Dansgezelschap Maastricht

Om 21:00 & 22:30 >> De dansers van SALLY Dansgezelschap Maastricht nemen je mee op een vlucht door de dansruimte. Ze trotseren de zwaartekracht en lijken te vliegen over de dansvloer. Ze maken van het publiek hun medereizigers en laten zien hoe besmettelijk het is om naar dans te kijken: intens, ... Read more »

21:00 - 21:30

Bonnefantenmuseum: Begane grond

Restauratie Studio - Stichting Restauratie Atelier Limburg

Restoratoren tasten vaak in het duister, maar tijdens Museumnacht Maastricht blijft het licht aan. In samenwerking met Stichting Restauratie Atelier Limburg. ... Read more »

20:00 - 22:00

Bonnefantenmuseum: Restauratie atelier, 1e etage

Ruimtelandschap by YOUNG OFFICE

YOUNG OFFICE dompelt je onder in een wereld zonder zwaartekracht… Bezoek het ruimtelandschap en bouw mee aan een oneindig heelal. Neem je oude T-shirt mee voor een artist make-over! ... Read more »

20:00 - 23:00

Bonnefantenmuseum: Studio Rossi, 1e etage

Get Ready for the Lounge

Even relaxen in the ‘wormhole’! Met ‘Owlbites’ een live muziek performance van Thanos Fotiadis en space tracks door Stanley Donwood. ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefantenmuseum: Cupola, 2e etage

Jump-into-the-Mothership Photobooth

Picture yourself in the galaxy voor een ‘out of space’ aandenken aan Museumnacht Maastricht! ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefantenmuseum: Museumzaal 1e etage

Slide through the Stars

Back by popular demand! Glij van de coole Bonnefanten glijbaan van de 2e naar de 1e verdieping. De ultieme Museumnacht Maastricht ervaring! ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefantenmuseum: Trap

Ready for take-off? met SALLY Dansgezelschap Maastricht

Om 21:00 & 22:30 >> De dansers van SALLY Dansgezelschap Maastricht nemen je mee op een vlucht door de dansruimte. Ze trotseren de zwaartekracht en lijken te vliegen over de dansvloer. Ze maken van het publiek hun medereizigers en laten zien hoe besmettelijk het is om naar dans te kijken: intens, ... Read more »

22:30 - 23:00

Bonnefantenmuseum: Begane grond

Space Party by YOUNG OFFICE

Dance into space op de space party and celebrate with YOUNG ... Read more »

22:30 - 01:00

Bonnefantenmuseum: Toren & café Ipanema

Een Postume Samenwerking Ine Schröder en haar Archief

Een dubbeltentoonstelling en een omvangrijke publicatie die het baanbrekende kunstenaarschap van Ine Schröder (1951 Heerlen – Maastricht 2014) toont. De presentatie bevat zowel werk van Ine Schröder als een experimentele tentoonstelling die is ontwikkeld door Joep Vossebeld. Hierin staat de ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefanten: 2e & 3e etage

Dan Walsh: Pressing Matter

Op grond van de hernieuwde belangstelling voor abstracte schilderkunst heeft het Bonnefanten een tentoonstellingsprogramma met een revisionistische inslag ontwikkeld. In het kader hiervan wordt de tentoonstelling Pressing Matter van Dan Walsh (1960 Philadelphia) gepresenteerd. De ornamentele ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefanten

Beating Time

In Beating Time zijn werken uit de collectie samengebracht die zich op uitgesproken wijze verhouden tot het fenomeen tijd. Met gastbijdragen van o.a. kunstenaars die al tientallen jaren in Maastricht werken of voor lange of kortere periode in deze stad werkzaam waren zoals o.a. R.W. Beerens, Chantal ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefanten

Drinks & Food @Café Ipanema

Voor sterrenstof, space food of gewoon een lekker drankje tijdens Museumnacht ... Read more »

20:00 - 01:00

Bonnefantenmuseum: Café Ipanema

Benieuwd naar het programma op andere locaties?