Een Postume Samenwerking Ine Schröder en haar Archief

Bonnefanten: 2e & 3e etage

Een dubbeltentoonstelling en een omvangrijke publicatie die het baanbrekende kunstenaarschap van Ine Schröder (1951 Heerlen – Maastricht 2014) toont. Voornamelijk actief binnen de euregionale kunstscene dwong Schröder tijdens haar werkende leven respect af in de lokale en regionale kunstgemeenschap. Na haar overlijden in 2014 onderzochten museumcurator Paula van den Bosch en kunstenaar en curator Joep Vossebeld in samenwerking met Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK), Universiteit Maastricht en Flacc Genk (B) de artistieke nalatenschap van Ine Schröder die grotendeels is verdwenen door toedoen van de kunstenaar zelf.

De presentatie bevat zowel werk van Ine Schröder (2e etage) als een experimentele tentoonstelling (3e etage) die is ontwikkeld door Joep Vossebeld (1989, Echt). Hierin staat de vraag centraal: hoe kan een museum een oeuvre representeren dat de kunstenaar deels vernietigde op grond van een artistiek beginsel dat het kunstobject relativeert en het vluchtige centraal stelt?

Image: Peter Cox