#

Boost Your Talent Droomplek

19:15 - 23:30

Centre Céramique: Souterrain

Om het half uur

Dromen zijn er om na te jagen. Talenten zijn er om te laten zien. Kom naar de ‘Droomplek’ en bekijk, luister, ervaar en bewonder indrukwekkende muzikale performances van jong lokaal talent. De betoverende en abstracte Boost Your Talent Droomplek vol sterren bevindt zich in het souterrain van Centre Céramique, dé plek waar dromen werkelijkheid worden.

Programma

19:15 - 19:30 uur Zara Kleijkers
20:00- 20:30 uur Dansstudio Maastricht
21:00 - 21:30 uur Jana & Lucas
22:00 -22:30 uur XIA
23:00 -23:30 uur GG Joanne

Zara Kleijkers is 10 jaar oud en speelt sinds 3 jaar viool. Ze zit in de talentenklas van Kumulus (waarbij ze les krijgt van Ewelina Peeters), ze zit in het het Mosa orkest o.l.v. Susan Spoormans én krijgt thuis nog privéles van Ana Nedobora. Haar grote droom is om naar het Conservatorium te gaan. Zara zal “Romanze en Sonatine”, beiden stukken van Natalja Baklanowa, voordragen tijdens Museumnacht Maastricht. Kom luisteren en wees onderdeel van Zara haar muzikale droom.

Dansstudio Maastricht presenteert verschillende dynamische, eigenzinnige, enthousiasmerende en artistieke choreografieën. Lokale dansers tussen de 10-30 jaar stellen zich tijdens de performance kwetsbaar op en nemen de kijker mee in de passie, het gevoel en het plezier dat ze in dans beleven. Dans laat je beleven, vergeten en genieten. Choreografieën zijn gemaakt door Danee Klever en de dansers zelf.

Jana & Lucas Ondanks dat Jana zich binnen Klassiek Zang en Lucas zich binnen Jazz Gitaar wilt ontwikkelen, hebben ze een gezamenlijke interesse gevonden voor het schrijven en maken van muziek tijdens hun deelname aan de SCHUNCK Academy. Een mengelmoes van invloeden met een overeenkomende vibe, zorgt ervoor dat ze geluiden ontwikkelen waarvan ze hopen dat anderen het plezier in muziek terug zullen horen.

Volwassen worden tijdens een lockdown, hoe gaat dat? Hoe moet dat? Kan het eigenlijk wel? Via spoken word en dans laat XIA zien hoe het voelt om je 18e verjaardag te vieren tijdens een pandemie en hoe het überhaupt voelt om in de huidige maatschappij met al z’n ditjes en datjes jong te zijn. Tijdens haar optreden 'Dromen overstromen' neemt XIA je mee op reis door haar droomwereld. Maar vergeet niet, nachtmerries zijn ook dromen. 

GG Joanne is een singer- songwriter uit het zuiden van het land. Met haar zachte, ruwe maar soms ook verrassend sterke stem in combinatie met haar inspirerende teksten probeert ze de luisteraar mee te nemen in haar wereld. Vaak begeleid door klanken van gitaar, piano en/of ukelele speelt zij zelf geschreven nummers. Nummers die gevoelens uitdrukken die alleen woorden niet kunnen. Ze neemt de luisteraar mee in haar verhalen en probeert ze daarbij te inspireren en raken.

Droom met hen mee en geniet o.a. van intieme spoken words, veelzijdige dansbewegingen en muzikale prikkelingen. De jonge artiesten stellen zich deze avond kwetsbaar op, maken een sprong in het diepe en laten het publiek hun frisse kunstuitingen zien. Hun motto: vier het leven en jaag je dromen na.

Image: Guy Houben / Artiest: Najam Hathor