Studio Europa presenteert: De Debatkuip

Centre Céramique: 3e etage

Dompel onder in de Magie van Cartoons

Waag tijdens Museumnacht Maastricht een sprong in het diepe bij de Debatkuip van Studio Europa Maastricht in Centre Céramique. Samen in bad ga je met een ander in debat. De spraakmakende cartoons over actuele onderwerpen, gemaakt door de bekende Limburgse tekenaar Joep Bertrams, vormen het uitgangspunt van deze gesprekken. Niemand minder dan presentator Marcel Bamberg is Debatmeester van dienst.

Ook is er een korte documentaire te zien waarin de genomineerden van de European Cartoon Award 2021 vertellen over het belang van cartoons voor een gezond publiek debat en de weerbaarheid van de democratie. Kortom, dompel je onder in de magische wereld van cartoons tijdens Museumnacht Maastricht!

Over Studio Europa Maastricht

Studio Europa Maastricht is een expertisecentrum voor Europa-gerelateerd debat en onderzoek. Elk jaar organiseert Studio Europa samen met de European Press Prize de European Cartoon Award om aandacht te vragen voor de beste politieke cartoons in Europa.

Meer >