#

Art through the window: No Man’s Land

19:00 - 01:00

De Meldkamer

Tijdens Museumnacht Maastricht kunnen bezoekers genieten van Art through the window: No Man's Land in De Meldkamer. Samengesteld door Linda Köke, presenteert No Man's Land het werk van Floor Martens, Pleun Moons, Karin Peulen en Sanne Vaassen, kunstenaars uit dezelfde geografische regio die samenkomen om het toe-eigenen van plaatsen te bevragen.

Kunnen we aanspraak maken op onbegrijpelijke dingen, zoals het oppervlak van de huid, de golven van de zee of de bodem van het land? Zijn deze zelfs van ons om te claimen, of zijn ze van niemand? En waarom willen mensen ruimtes voor zichzelf claimen? Deze tentoonstelling speelt zich af in een historische tijd waarin de toe-eigening van land griezelig actueel is. Het combineert het poëtische en het kritische, het concrete en het ongrijpbare. Door beelden in lagen te leggen, gericht op transformatie en storytelling, worden vragen gesteld over eigendom, nationalisme en beperkingen.

Over Art through the window

Deze tentoonstelling toont nieuw werk van getalenteerde Maastrichtse kunstenaars en wordt samengesteld door verschillende (internationale) curatoren uit diverse artistieke disciplines. Het doel van Art through the window is om ruimte te bieden aan opkomend talent die werkzaam is in de stad Maastricht alsook de spotlight te zetten op Fair Art Practice binnen het artistieke veld. Tijdens de nacht kun je ook speciale rondleidingen verwachten van de kunstenaars en de curator. De gemeente Maastricht ondersteunt het project.