Drukkunstmuseum

Jodenstraat 22, drukkunstmuseum.nl
#

Ontdek de rijkdom die schuilgaat achter de blauwgrijze deur op nr. 22 van de Jodenstraat. Op deze prachtige locatie voert de rijke collectie van het sfeervolle Drukkunstmuseum je langs de bijzondere drukkunstgeschiedenis.

Maak hier op vrijdag 12 april kennis met het industrieel erfgoed, het kunstenaarschap en de vele geheimen van de vermenigvuldiging van de verbeelding.

Het Kapelgebouw

Naast de bekende verhalen van de druk- en de prentkunst zal het Drukkunstmuseum tijdens de Museumnacht aandacht besteden aan het kapelgebouw. Deze slotkapel is in het begin van de 19e eeuw ontworpen door de Duitse architect Carl Weber in neo-classicistische stijl. ... Read more »

20:00 - 01:00

Drukkunstmuseum: Kapelgebouw

De Kamer & Maquette van de Gedachtenmechanica 

Hoe werkt creativiteit? Welke invloed speelt verveling hierbij? Volgens kunstenaar René Glaser kun je de werking van ideeën en krachten ook omschrijven als ‘de gedachten mechanica’. In het museum wordt zijn werk en gedachtegoed gepresenteerd. Hij illustreert zijn theorieën over de gedachten ... Read more »

20:00 - 01:00

Drukkunstmuseum: Bovenzaal 

Muziek Martijn Rensema

Gedurende de hele avond klinken de uitzonderlijke klanken van computer componist Martijn Rensema in het kapelgebouw. ... Read more »

20:00 - 01:00

Drukkunstmuseum: Kapelgebouw

Film Macchina Tipografica

Gedurende de hele avond wordt de film Macchina Tipografica gepresenteerd. ... Read more »

20:00 - 01:00

Drukkunstmuseum: Kapelgebouw

Jazz Duo Yule Sun & Helen Svoboda

Geniet op de overdekte binnenplaats van de bijzondere muzikale klanken van Jazz Duo Yule Sun (Zuid-Korea, gitaar) en Helen Svoboda (Australië, bassist). Zij zullen een bijzonder en uniek optreden verzorgen speciaal voor deze Museumnacht. Geniet van deze muzikale reis bij het Drukkunstmuseum! ... Read more »

20:30 - 23:30

Drukkunstmuseum: Binnenplaats

Demonstratie & workshop drukpers

De geschiedenis laat zien dat onze kennis van vandaag het resultaat is van meer dan 500 jaar ambacht, techniek en kunstenaarschap. Ontdek tijdens Museumnacht Maastricht de bijzondere verhalen van de geschiedenis en de ontwikkeling van de drukpers, het lettergieten en de aanverwante technieken ... Read more »

20:00 - 01:00

Drukkunstmuseum: Kapelgebouw

Regout-drukwerkplaats  

Ontdek in het kapelgebouw een reconstructie van De Regout-drukwerkplaats anno 1860, waarbij een originele handpersmachine voor kopergravuredruk de hoofdrol speelt. De drukwerkplaats vertelt het verhaal van de vakmensen en kunstenaars, die werkten in de keramische industrie in Maastricht en geeft ... Read more »

20:00 - 01:00

Drukkunstmuseum: Gewelfkelder

Benieuwd naar het programma op andere locaties?