Dorian Dumont feat. Lotte van Poppel - Lumière x Jazz Maastricht collab

Lumière Cinema: Zaal 1

Van Montpellier naar Maastricht: Music meets visual art tijdens de Art Appetizer in Lumière.

Een internationaal en interdisciplinair project van Lumière x Jazz Maastricht, live te ervaren als exclusieve en knallende afsluiter van de nacht! Tijdens de Art Appetizer van Museumnacht Maastricht zullen de Montpellierse pianist Dorian Dumont en de Brabantse kunstenares Lotte van Poppel het publiek in Lumière betoveren met sprekende jazz en dromerige visuals.

Over Dorian

Dorian Dumont is een Franse pianist die in de laatste jaren in het hart van Europa, Brussels, zijn naam heeft opgebouwd. Gefascineerd door de kunst van het combineren van geluiden volgens bepaalde regels, studeerde hij al op 7-jarige leeftijd klassieke piano aan de Conservatoire National de Région in Montpellier. Na het behalen van de Solfeggio-prijs, gouden medailles, en unanieme felicitaties van de vakjury, studeerde hij verder op het conservatorium van Luik en nam lessen met Diederik Wissels.

In 2021 brengt hij zijn debuutalbum APHEXionS, een jazz piano cover van het muzikale universum van Aphex Twin, uit bij WERF Records. Dit programma zal op Museumnacht een Nederlands debut maken. Jazz Maastricht heeft de veelzijdige interdisciplinaire artieste Lotte van Poppel gevraagd om Dorian te ondersteunen met sprekende visuals. Haar verfijnde visuele werk heeft haar in 2021 de Maastricht Jazz Award (Music & Media edition) opgeleverd.

Jazz Maastricht x Lumìere - Dorian Dumont APHEXions.JPG
Jazz Maastricht x Lumière

Stichting Jazz Maastricht speelt in op de groeiende vraag naar jazz en jazz gerelateerde evenementen in Limburg. Vanuit het missie statement ‘Jazz: the art of connecting’ vertaalt zij de kerneigenschappen van jazz door binnen haar activiteiten, gericht op álle Limburgers. Deze kenmerken zijn: innovatie, communicatie en improvisatie. De samenwerking met Lumière voor het concert Dorian Dumont feat. Lotte van Poppel sluit hier nauw op aan. Innovatie, communicatie en improvisatie zijn niet alleen kenmerken van de jazz, het zijn essentiële waarden voor participatie en sociale cohesie in de samenleving. Met haar activiteiten creëert Jazz Maastricht ruimte voor ontmoeting, interactie en verbinding voor bezoekers en deelnemers.

Meer informatie:
www.jazzmaastricht.com