Studio Cité - interactieve installaties van Benjamin Vandewalle (BE)

Lumière Cinema: Foyer & Zaal 6

Maakt deel uit van 3x3x3 i.s.m. SoAP Maastricht.

De installaties van Benjamin Vandewalle vervormen spelenderwijs jouw blik op de omgeving. Ga liggend, lopend of dansend op verkenning door Lumière terwijl je perceptie wordt gemanipuleerd.

Images: Studio Cité ©Grégoire Edouard

• slide

Impressie

• slide
Over Benjamin Vanderwalle

Benjamin Vandewalle (1983) doorliep de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. Na negen jaar hoofdzakelijk in de black box van het theater te opereren, groeide bij Vandewalle de behoefte om uit de comfortzone van het theater te breken. Hij zocht zijn toevlucht in een onderzoekstraject rond stadschoreografie.

In 2019 toerde Vandewalle met zijn artistieke kermis Studio Cité door Europa, een speeltuin voor de menselijke blik in de vorm van installaties, performances en interventies. Gecentreerd op een plein in de openbare ruimte creëerde Vandewalle met Studio Cité een ruimte waar sociale ontmoetingen, discussies en de uitwisseling van ideeën kunnen plaatsvinden. Van 2017 tot 2021 is Vandewalle artist-in-residence in het Kaaitheater in Brussel.

Benjamin Vandewalle is een van de kunstenaars van SoAP Maastricht.
soap-it.eu