Lutherse Kerk: House of Talent

Hondstraat 14 , www.lutherse-kerk.com
#

Museumnacht Maastricht verwelkomt op 8 april 2022 voor het eerst Cultureel Podium Lutherse Kerk Maastricht als art venue. Het best bewaarde geheim van de Hondstraat! Een parel verscholen in hartje Maastricht die een rijk podium biedt voor tentoonstellingen, concerten, performances en meer, met als doel mensen en verschillende culturen samen te brengen. 

Tijdens Museumnacht Maastricht wordt de Lutherse Kerk omgetoverd tot een podium voor jong kunst- en podiumtalent. Het Huis voor de Kunsten Limburg, SALLY Dansgezelschap Maastricht, Studio Talent en VIA ZUID - Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg presenteren een programma vol hemelse kunstsnacks van (podium)kunstenaars afkomstig uit, of opgeleid/werkzaam in Limburg. Laat je geest verlichten door beeldende kunst, performances, muziek, dans en meer!

House of Talent

Het Huis voor de Kunsten Limburg presenteert vier jonge beeldend kunstenaars uit hun talentontwikkelingstraject The Known Artist. SALLY Dansgezelschap Maastricht presenteert twee korte choreografieën uit Danslab on Tour #1. Studio Talent zet vier jonge talenten in de kijker. En VIA ZUID presenteert ... Read more »

Rosa Vrij: HUIS

Sinds 2017 doet Rosa Vrij artistiek onderzoek naar de relatie tussen het lichaam en architectuur. Tijdens Museumnacht Maastricht toont ze een voorproefje van de publicatie die hierover binnenkort uitkomt. ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Josine Vissers: Luxury, Beauty, Respect, Freedom. What is it you need?

De aanleiding voor Josine Vissers werk ligt in de beïnvloeding van kwetsbare doelgroepen door lifestyle media en hoe dit in een onschuldig jasje van taal, beeld en commercie wordt gestoken. Met dezelfde poeslieve taal als die van de bron, bekritiseert zij de status quo van leeftijl en ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk: Buiten & Binnen

Juul Lit: Saints and Sinners

Met de illustratieve serie Saints and Sinners onderzoekt Juul de verbanden tussen de rol van de vrouw en de invloed van geld binnen het katholieke geloof. Tijdens Museumnacht Maastricht zal deze serie in een specifieke context worden gepresenteerd waardoor de betekenis hiervan opnieuw te ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Elisa Verkoelen: over thuis

Elisa onderzoekt het thema 'thuis zijn' in woord en beeld en geeft hiermee een doorkijkje in haar (lopende) proces. Haar onderzoek begon naar aanleiding van dromen over het huis waar ze als kind opgroeide. In de vorm van een kleine tentoonstelling deelt ze haar fascinatie over thuiskomen, ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Thirza Riphagen: Offline

Preview/Enkele performances verspreid over de nacht > Social media. Dit wereldwijde fenomeen is niet meer uit ons leven weg te denken. Sinds de komst van de smartphone is het altijd en overal aanwezig en dat heeft aardig wat impact op ons gedrag. Hoe vaak per dag check jij je telefoon? Welke social ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Roshanak Morrowatian: MASK

Preview/Enkele performances verspreid over de nacht > Wat voor masker draag jij vandaag? Vandaag de dag moet je voortdurend presteren en voldoen aan bepaalde verwachtingen. Je ware gezicht tonen, is veel te eng. Veel liever verstoppen we ons achter foto’s met geweldige filters. In MASK nodigt ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Romy Creemers

Maak tijdens Museumnacht Maastricht kennis met Romy Creemers (20 jaar). Romy heeft een passie voor kunst en cultuur. Tekenen en fotografie zijn voor haar een manier om haar emoties te uiten. Romy wordt geïnspireerd door mensen, vormen en natuur. ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Kiki Moors

Maak tijdens Museumnacht Maastricht kennis met Kiki Moors (22 jaar). Kiki gebruikt fotografie en digitaal beeldontwerp als haar medium. fotografie is haar middel om dingen te begrijpen, tot de ziel van een plek te geraken, zich ergens thuis te voelen en gaandeweg te aarden. Het is haar tweede huid, ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Lee Janssen

Maak tijdens Museumnacht Maastricht kennis met Lee Janssen (19 jaar). Het leven van Lee is een rollercoaster geweest maar kunst is hen altijd bijgebleven. Hun werk tonen en presenteren is een droom al sinds Lee een potlood kan vasthouden. Lee kijkt ernaar uit jullie allemaal te ontmoeten tijdens de ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Juulke Essers

Maak tijdens Museumnacht Maastricht kennis met Juulke Essers (20 jaar). Juulke volgt kunst onderwijs in Genk. Vanaf jonge leeftijd is hij gefascineerd door tekenen, lijnen en details. Momenteel onderzoekt hij verschillende technieken om zijn creatieve uitingen vorm te geven. Volgend jaar gaat hij ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Roshanak Morrowatian: Kites

Preview/Enkele performances verspreid over de nacht > De interdisciplinaire dansvoorstelling Kites neemt de geïsoleerde ruimte van een asielzoekerscentrum als vertrekpunt, een plek waar kinderen opgroeien in een ‘limbo’ tussen verleden en toekomst. Kites is een choreografische vertaling waarin ... Read more »

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

King Sisters: Rebuilding a voice

Preview/Enkele performances verspreid over de nacht > In Rebuilding a voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de ... Read more »

19:00 - 01:00

Luthers Kerk

Benieuwd naar het programma op andere locaties?