#

House of Talent

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Tijdens Museumnacht Maastricht wordt de Lutherse Kerk omgetoverd tot een podium voor jong kunst- en podiumtalent. Het Huis voor de Kunsten Limburg presenteert vier jonge beeldend kunstenaars uit hun talentontwikkelingstraject The Known Artist. SALLY Dansgezelschap Maastricht presenteert twee korte choreografieën uit Danslab on Tour #1. Studio Talent zet vier jonge talenten in de kijker. En VIA ZUID presenteert voorproefjes van nieuw werk van beloftevolle podiumkunstenaars. 

*Huis voor de Kunsten
presenteert: 
The Known Artist

Huis voor de Kunsten Limburg zet vanuit The Known Artist de spotlight op het beeldende werk van de talenten Rosa Vrij,  Josine Vissers, Juul Lit en Elisa Verkoelen. De expositie is een site specific installatie die bestaand en nieuw werk samenbrengt in dialoog met de locatie van de Lutherse Kerk. Met werk variërend van videoprojectie tot publicatie en van bidprentje tot sculptuur onderzoeken de vier jonge kunstenaars hoe hun praktijk zich verhoudt tot religie, ritueel, commercie, geloofsconstructies en het huis van een ander.

hklimburg.nl

Museumnacht Maastricht Huis voor de Kunsten
Huis voor de Kunsten Limburg
*SALLY Dansgezelschap Maastricht
presenteert: preview DANSLAB on tour #1

In DANSLAB on tour #1 volgen choreografieën van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans elkaar in razendsnel tempo op. De volledige voorstelling is o.a. op 13 mei in PLT Kerkrade en 22 mei in AINSI Maastricht te zien. Tijdens Museumnacht Maastricht wordt een preview gegeven met twee bijzondere dansstukken van Thirza Riphagen en Roshanak Morrowatian. De choreografieën zijn ontwikkeld in SALLY’s Danslab, dé werkplaats voor innovatie in hedendaagse dans van SALLY en talentontwikkelaar VIA ZUID en het Euregio Dance Lab van SALLY en CulturBazar (Aken, D). Hier hebben de choreografen alle ruimte gekregen te werken aan hun eigen en unieke handtekening.

sallydansgezelschapmaastricht.nl   

Museumnacht Maastricht 2022 Sally Dansgezelschap Maastricht
Sally Dansgezelschap Maastricht
*VIA ZUID Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg
presenteert: previews Kites en Rebuilding a voice

VIA ZUID is een talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg. Ze ondersteunen beginnende, talentvolle makers, zoals choreografen, performers, regisseurs, schrijvers en componisten, op weg naar een zelfstandige beroepspraktijk. VIA ZUID investeert in onderscheidende, proactieve en geëngageerde podiumkunstenaars die de wereld kunnen verrassen en verrijken. Tijdens Museumnacht Maastricht tonen ze een preview van de interdisciplinaire dansvoorstelling Kites van Roshanak Morrowatian en het performanceconcert Rebuilding a voice van de King Sisters.

viazuid.com

Museumnacht Maastricht 2022 VIA ZUID
VIA ZUID - Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg
*Studio Talent, een talent ontwikkelingsplatform presenteert: 4 jonge talenten 

Studio Talent is een tijdelijk talent platform dat zich richt op het stimuleren en presenteren van jonge talenten uit de regio. In het House of Talent zal Studio Talent het werk van vier jonge makers presenteren: Romy Creemers(20), Lee Janssen(19), Kiki Moors(22) en Juulke Essers(20). De talenten die deze editie in de spotlight worden gezet zijn geselecteerd tijdens de open-call bij de Art Appetizer op 22 oktober 2021. Het thema waarmee ze aan de slag zijn gegaan is: Zelfportret.  

studiotalent.org

Museumnacht Maastricht 2022 Studio Talent Limburg
Studio Talent Limburg