Juul Lit: Saints and Sinners

Lutherse Kerk

Met de illustratieve serie Saints and Sinners onderzoekt Juul de verbanden tussen de rol van de vrouw en de invloed van geld binnen het katholieke geloof. Tijdens Museumnacht Maastricht zal deze serie in een specifieke context worden gepresenteerd waardoor de betekenis hiervan opnieuw te interpreteren is. Mocht je graag je zonden willen afkopen is dit het uitgelezen moment daarvoor.

www.juullit.com

Museumnacht Maastricht 2022 Lutherse Kerk
Talent - The Known Artist
Huis voor de Kunsten Limburg

In House of Talent presenteren de talenten van The Known Artist (georganiseerd door Huis voor de Kunsten Limburg) hun beeldende werk. De expositie is een site specific installatie die bestaand en nieuw werk samenbrengt in dialoog met de locatie van de Lutherse Kerk. Met werk variërend van videoprojectie tot publicatie en van bidprentje tot sculptuur onderzoeken de vier jonge kunstenaars hoe hun praktijk zich verhoudt tot religie, ritueel, commercie, geloofsconstructies en het huis van een ander.