#

King Sisters: Rebuilding a voice

19:00 - 01:00

Luthers Kerk

Preview. Enkele performances verspreid over de nacht. 

In Rebuilding a voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot. Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? De King Sisters grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal? Vanuit een divers scala aan transformaties doen ze een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

“Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once.”
- Susan Sontag in a letter to Patti Smith

Tijdens Museumnacht Maastricht wordt een deel van Rebuilding a voice getoond. De volledige voorstelling is komende zomer onder andere te zien op Cultura Nova in Heerlen.

Over King Sisters

Een voorstelling van King Sisters begeeft zich op het snijvlak van concert en performance. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Centraal staat het onderzoek naar het individu te midden van het collectief. De King Sisters maakten eerder Song of the Sisters (2018) en Talking Songs (20/21). Naast hun collectieve werk maakt dit trio ook individueel werk: Joske als actrice en theatermaker, Annelie als vocalist en componist en Marthe als beeldend kunstenaar en performer. In hun collectieve werk is de stem de verbindende factor.

www.collectiefkingsisters.com

Talent - VIA ZUID,
Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg

VIA ZUID is een talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg. Ze ondersteunen beginnende, talentvolle makers, zoals choreografen, performers, regisseurs, schrijvers en componisten, op weg naar een zelfstandige beroepspraktijk. VIA ZUID investeert in onderscheidende, proactieve en geëngageerde podiumkunstenaars die de wereld kunnen verrassen en verrijken. Tijdens Museumnacht Maastricht tonen ze een preview van de interdisciplinaire dansvoorstelling Kites van Roshanak Morrowatian en het performanceconcert Rebuilding a voice van de King Sisters.

Lees meer >


Credits

Tekst/spel/muziek/concept: Joske, Annelie en Marthe Koning Eindregie: Jessie L’Herminez
Dramaturgie: Elowise Vandenbroecke
Componist: Janne Piksen
In samenwerking met: Festival Cement en VIA ZUID – Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg