#

Roshanak Morrowatian: Kites

19:00 - 01:00

Lutherse Kerk

Preview. Enkele performances verspreid over de nacht. 

De interdisciplinaire dansvoorstelling Kites neemt de geïsoleerde ruimte van een asielzoekerscentrum als vertrekpunt, een plek waar kinderen opgroeien in een ‘limbo’ tussen verleden en toekomst. Kites is een choreografische vertaling waarin het publiek in dans, beeld, muziek en tekst wordt meegenomen in de ervaring van een kind dat op de vlucht is en opgroeit in een afgebakende ruimte. Gebaseerd op haar eigen leven verwerkt Roshanak Morrowatian herinneringen en flashbacks. Ze onderzoekt de fysieke sporen van haar reis naar Nederland en de lange procedure die volgde na haar aankomst.

“What should be a debate about people – about human beings, about children and families – has been deliberately poisoned to become a debate about borders and security.”
- Journalist Behrouz Boochani

Tijdens Museumnacht Maastricht wordt een deel van Kites getoond. De volledige voorstelling gaat later dit jaar op tournee.

Meer Roshanak Morrowatian >

Over Roshanak Morrowatian

Roshanak Morrowatian(1989) behaalde haar bachelor en master in dans aan de Folkwang Universiteit in Essen (D) en danste in stukken van o.a. Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramovic, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Als choreografe brak ze door met Polished (2019), waarvoor ze samen met Mami Izumi de BNG Bank Dansprijs 2020 won. Onlangs richtten beide choreografen hun eigen dansgezelschap op: Rover. Rover wil fijngevoelige, authentieke en bijzondere voorstellingen maken rondom actuele thema's als migratie, gender en culturele conflicten.

Lees meer > 

Talent - VIA ZUID,
Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg

VIA ZUID is een talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg. Ze ondersteunen beginnende, talentvolle makers, zoals choreografen, performers, regisseurs, schrijvers en componisten, op weg naar een zelfstandige beroepspraktijk. VIA ZUID investeert in onderscheidende, proactieve en geëngageerde podiumkunstenaars die de wereld kunnen verrassen en verrijken. Tijdens Museumnacht Maastricht tonen ze een preview van de interdisciplinaire dansvoorstelling Kites van Roshanak Morrowatian en het performanceconcert Rebuilding a voice van de King Sisters.

Lees meer >


Credits

Concept, choreografie en dans: Roshanak Morrowatian
Artistieke assistentie en productie: Mami Izumi
Video: Laisvie Andrea Ochoa Gaevska
Muziek: Rutger Zuydervelt
Kostuum: Julina Vanille Bezold
Lichtontwerp: Jean-Lou Caglar
Dramaturgisch advies: Nicole Beutler

Kites is een productie van Rover in coproductie met Nederlandse Dansdagen, SALLY Dansgezelschap Maastricht, schrit_tmacher en VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. De voorstelling wordt ondersteund door Brand Cultuurfonds, Stichting Elisabeth Strouven, Prins Bernhard Cultuurfonds, Proeftuin Dans: Right Now!, Norma Corona Fonds, We Are Public en VSBfonds.