The Student Hotel Maastricht

#

Dat een hotel zoveel meer dan een hotel kan zijn, bewijst The Student Hotel maar weer eens op vrijdag 8 april. Speciaal voor Museumnacht Maastricht transformeren ze het hotel tot Art Space en bieden ze uiteenlopende experiences. Van de Sphinxcour tot de begane grond, van de hotelkamers en de wasruimte tot het dakterras: alles behalve slapen lijkt hier tot de mogelijkheden te behoren.  

Bewonder het werk van een tiental lokale talenten op de begane grond alsook de Bold Rooftopbar onder het genot van hapjes en drankjes. Luister naar muzikale performances van jong talent op de Boost Your Talent Dream Stage. Druk vervolgens op de liftknop voor de 3e verdieping en verken de Dreamway Gallery: 12 hotelkamers, die elk door een andere kunstenaar zijn omgetoverd tot een unieke ervaring. Je kunt zelfs ontdekken hoe hun wasmachines voor meer zorgen dan alleen schone lakens. Kortom, The Student Hotel belooft dé beste plek te worden om letterlijk en figuurlijk bij weg te dromen!

ART EXPOsed

Bewonder het (live!) werk van lokale kunstenaars, allemaal onder het genot van drankjes, hapjes, gezellige gesprekken en live muziek. Kortom, genoeg te zien en te doen om aan al je nachtelijke trekken te komen! Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Saman Khoshgbari, Mare Kuzmanovski, Dagmar Boijens, ... Read more »

19:00 - 01:00

The Student Hotel: Begane grond

Dreamway Gallery

Toegang in groepen van 24 personen > In de Dreamway Gallery krijg je alle ruimte om weg te dromen. De hotelgang op de 3e verdieping met in totaal 12 hotel kamers wordt door 12 kunstenaars omgetoverd tot kunstwerk of performance. De Dreamway Gallery is naast The Student Hotel onder andere co-hosted ... Read more »

19:00 - 01:00

The Student Hotel: 3e etage

Blank Space - Hoge Fronten i.s.m. Noa Gorissen en Rachel Zomerplaag

Blank Space neemt je mee naar je eigen mentale ‘tussenruimte’. Een actuele ‘state of mind’: hoe sta je in het leven? Aan de hand van verschillende stellingen creëert deze installatie hier een beeld van. Er komen stellingen aan bod als ‘Ik krijg niet vaak spijt van keuzes.’, ‘Ik ... Read more »

19:00 - 01:00

The Student Hotel: Classroom XL - Begane grond

Sky High: Bold Rooftopbar

Stap in de lift en schiet jezelf naar de volgende droomwereld op de 8e etage. Bij Bold Rooftopbar kun je naast het panorama uitzicht over Maastricht ook genieten van het werk van Laura Knipsael, Jochem van Aller aka JAWGEM, Deniece Clermonts en Plinio Razildo. Verwacht gave raamtekeningen, beeld, ... Read more »

19:00 - 00:00

The Student Hotel: 8e etage - Bold Rooftopbar

Boost Your Talent Droomplek: good moral character

Om 20:00, 21:00 & 22:00/30 min > Dromen zijn er om na te jagen. Talenten zijn er om te laten zien. Kom naar de ‘Droomplek’ en bekijk, luister, ervaar en bewonder indrukwekkende muzikale performances van good moral character. De Boost Your Talent Droomplek biedt jong talent de kans om zichzelf te ... Read more »

20:00 - 22:30

The Student Hotel: Podium - Begane grond

MINIRAMP JAM met Stadsnomade

Stadsnomade ontbreekt ook niet tijdens Museumnacht Maastricht! Ze landen met hun miniramp voor The Student Hotel Maastricht op de curb spot. Verwacht een 'BestTrick-contest' met heel veel goodies voor degene die de vetste trucs landt. Inschrijven kan op de dag zelf: kijk uit voor de Stadsnomade-crew ... Read more »

19:00 - 23:00

The Student Hotel Maastricht: Curb Spot

Enroute: Sphinxpassage

Speciaal voor Museumnacht Maastricht is de Sphinxpassage, de 120 meter lange overdekte onderdoorgang tussen Pathé en het Eiffelgebouw langer geopend. Aan de hand van 30.000 Mosa tegels komt de geschiedenis van de keramiek industrie in Maastricht tot leven. Kom kijken! ... Read more »

19:00 - 01:00

Sphinxpassage

Benieuwd naar het programma op andere locaties?