Abhishek Thapar – My Home at the Intersection

Theater aan het Vrijthof: De Spelende Muze (DSM)-zaal

Proef, ruik, zie en hoor tijdens de bijzonder intieme voorstelling My Home at the Intersection de persoonlijke herinneringen en zoektocht van theatermaker Abhishek Thapar naar de betekenis van ‘thuis’ aan de hand van zijn familiegeschiedenis.

Abhishek neemt je - wisselt vanuit het perspectief als volwassen theatermaker van nu en als het kind van toen - mee op zijn reis naar zijn geboortestad in Moga, India. Samen met zijn moeder, vader en zus brengt hij een bezoek aan zijn ouderlijk huis; een huis dat inmiddels is verdwenen. Een plek waarvan ze allemaal dachten dat ze het waren vergeten, maar die nog steeds blijkt te bestaan in hun gedachten; bewaard in een pot met spookbeelden, getekend door politieke spanningen en geweld en als dialoog bewegend tussen de conflicterende historische feiten en de persoonlijke herinneringen van drie generaties.

In een laatste streven om het verwrongen verleden een plek te geven, keert het gezin terug naar het huis en trekt er weer in. Samen creëren ze een kunstwerk ...

MuseumnachtMaastricht2020_TheateraanhetVrijthof_Abhiskek Thapar (c) Thomas Lenden (1).jpg