#

Abhishek Thapar – My Home at the Intersection

21:00 - 22:00

Theater aan het Vrijthof: De Spelende Muze (DSM)-zaal

Proef, ruik, zie en hoor tijdens de bijzonder intieme voorstelling My Home at the Intersection de persoonlijke herinneringen en zoektocht van theatermaker Abhishek Thapar naar de betekenis van ‘thuis’ aan de hand van zijn familiegeschiedenis. 

Abhishek neemt je - wisselt vanuit het perspectief als volwassen theatermaker van nu en als het kind van toen - mee op zijn reis naar zijn geboortestad Moga, India. Samen met zijn moeder, vader en zus brengt hij een bezoek aan zijn ouderlijk huis; een huis dat inmiddels is verdwenen. Een plek waarvan ze allemaal dachten dat ze het waren vergeten, maar die nog steeds blijkt te bestaan in hun gedachten; bewaard in een pot met spookbeelden, getekend door politieke spanningen en geweld en als dialoog bewegend tussen de conflicterende historische feiten en de persoonlijke herinneringen van drie generaties.

In een laatste streven om het verwrongen verleden een plek te geven, keert het gezin terug naar het huis en trekt er weer in. Samen creëren ze een kunstwerk ...

MuseumnachtMaastricht2020_TheateraanhetVrijthof_Abhiskek Thapar (c) Thomas Lenden (1).jpg
©Thomas Lenden


“Past a surpassing disaster, the memorial and memory are (...) affected with some discredit and disgrace through the ever present possibility that one day one would have the impression that the memorial is a fake and that the memory is a false memory.” – Jalal Toufic

Abhishek Thapar

Abhishek Thapar (India, 1985) is een theatermaker, performer, poppenspeler en artiest, wonend in Amsterdam. Abhishek haalde zijn postdoctoraal in Physical Theater aan the London International School of Performing Arts (LISPA) en een Master in Theater aan het DAS Theater in Amsterdam. Momenteel is Thapar bezig met het opzetten van een artistiek onderzoek naar postkoloniale epistemologieën, historiografische metafictie en storytelling.

Credits

Gemaakt & uitgevoerd door: Abhishek Thapar samen met Venu Thapar, Dr. Shveta Grover & Ashok Thapar
Geproduceerd door: DAS Theatre, Amsterdam Dramaturgical
Support: Maria Roessler
Tekst Advies: Divya Nadkarni
Adviseurs: Floris van Delft & Jeroen Fabius
Cinematographer: Sahib Gill Film
Editing: Jeanette Groenendaal & Rinku Kalsy
Muziek Compositie: Kabeer Kathpalia
Kostuumdesign: Loise Braganza
Vooronderzoek: Abhishek Thapar & Swati Simha
Bijdrage van: Dr. Sudha Thapar, Dr. Neelu Koura, Dr. Pawan Thapar & Karan 
Speciale dank gaat uit naar: Chandana Sarma, Arash Qajar, Amandeep Sandhu, Jimmy Grima, Barbara van Lindt, Juul Beeren, Vera van Baal, Martin Brans & Mirko Lazovic.