Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight / Cyclus 1

Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal

Cyclus #2 start om 23:20

Beslist nu al een van de hoogtepunten van Museumnacht Maastricht 2020: The Way You Sound Tonight van de Amsterdamse theatermaker Arno Schuitemaker, winnaar van de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’.

The Way You Sound Tonight is een voorstelling die je moet ervaren: meeslepend, hypnotiserend, intens. Onbegrensd in energie, stromend en stomend, met een vergaande synergie van pulserende dans met elektronische muziek en licht transformeert The Way You Sound Tonight in een steeds intenser wordende ervaring die je ondergaat als een trance en daarna voelbaar nagonst. Mis het niet!

Tijdens Museumnacht Maastricht 2020 kunnen twee groepen zich na elkaar in dit hypnotiserende continuüm voegen. Om 22:20 begint de eerste cyclus en om 23:20 de tweede.

"De beste voorstelling van het seizoen." - Lisa Reinheimer, Theatermaker
Museumnacht Maastricht 2020 Theater aan het Vrijthof Arno Schuitemaker
© Sanne Peper

in potentie is deze voorstelling oneindig
in het oneindige draait alles om het nu
ieder nu is nieuw

In een tijdelijke ervaring van het eeuwige geven vijf performers leven aan doorlopende cycli van pulserende bewegingen, een opzwepend universum dat zindert en verrukt.

"The Way You Sound Tonight is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. De dans, de enscenering van performers en publiek, de onafgebroken muziekstroom, het klopt allemaal.” – VSCD Dans jury.

Met het publiek aan weerszijden van het toneel en omgeven door de muziek die van alle kanten klinkt, gaan de performers als adem en hartslag onafgebroken door in het ontvouwen van ruimte, afstand en nabijheid, dag en nacht. In een steeds sterker samenkomende realiteit gloort een nieuwe intensiteit: het heden was nog nooit zo voelbaar.

Iedere publieksgroep maakt één uur mee. Steeds evoluerend wisselt de samenstelling van de performers per cyclus. De performer die de eerste cyclus eindigt, start de tweede en de volgende publieksgroep treedt binnen. Het is als terugkeren naar een begin, een echo van het verleden die tegelijkertijd doorklinkt naar de toekomst. Telkens weer ontsteekt zich in deze hechte eenheid een synergie die zo’n beetje alles overstijgt.

The Way You Sound Tonight ontving in oktober 2019 de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van de VSCD. Arno Schuitemaker creëerde de voorstelling in samenwerking met componist/gitarist Aart Strootman en lichtontwerper Jean Kalman. The Way You Sound Tonight ging in 2018 op het Holland Festival in première en was volgens Cultuurpers “een van de hoogtepunten van het festival".

"Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid." - VPRO

Over Arno Schuitemaker

Het buzzt rondom Arno Schuitemaker ​​. En niet zonder reden. Met groot succes reizen zijn voorstellingen kriskras door Europa. De magazines tanz en Dance of Europe noemden hem zelfs "de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland". In oktober 2019 ontving de voorstelling The Way You Sound Tonight de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van de VSCD. De voorstelling ging het jaar ervoor op het Holland Festival in première en was "één van de hoogtepunten van het festival", volgens Cultuurpers.

Concept en creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Kim Amankwaa, Ivan Ugrin, Piet Defrancq, Emilia Saavedra, Stein Fluijt / Mark Christoph Klee / Gaetano Badalamenti
Dramaturgie: Guy Cools Muziekcompositie: Aart Strootman Lichtontwerp: Jean Kalman

The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, DansBrabant, Chaillot - Théâtre national de la Danse en Le Pacifique CDCN in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht. The Way You Sound Tonight is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en NORMA Fonds.