#

Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight / Cyclus 1

22:20 - 23:20

Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal

Cyclus #2 start om 23:20.

Beslist een van de hoogtepunten van Museumnacht Maastricht 2020: The Way You Sound Tonight van de Amsterdamse theatermaker Arno Schuitemaker, winnaar van de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’. 

The Way You Sound Tonight is een voorstelling die je moet ervaren: meeslepend, hypnotiserend, intens. Onbegrensd in energie, stromend en stomend, met een vergaande synergie van pulserende dans met elektronische muziek en licht transformeert The Way You Sound Tonight in een steeds intenser wordende ervaring die je ondergaat als een trance en daarna voelbaar nagonst. Mis het niet!

Museumnacht Maastricht 2020 Theater aan het Vrijthof Arno Schuitemaker
© Sanne Peper


in potentie is deze voorstelling oneindig
in het oneindige draait alles om het nu
ieder nu is nieuw

Met The Way You Sound Tonight creëert Arno Schuitemaker een 'akoestische ballroom'. Vijf performers en hun pulserende beweging nemen je mee in een realiteit die radicaal is doorgevoerd. Er lijkt geen begin en geen einde.

Op de indrukwekkende elektronische muziek van componist/gitarist Aart Strootman gaan de performers onafgebroken door in cycli van telkens een uur die eeuwig zouden kunnen duren: afstand en nabijheid, dag en nacht, adem en hartslag. Door de steeds andere samenstelling van de performers heb je als bezoeker gedurende dit uur net een andere beleving dan (de bezoekers van) het daaropvolgende uur. 

Over Arno Schuitemaker

Het werk van Arno Schuitemaker is iets wat je moet ervaren, beleven, ondergaan. Zijn voorstellingen ademen het leven en de tijd waarín we leven. Met al maar doorgaande beweging als vertrekpunt en gekenmerkt door een sterk transdisciplinair karakter gaat zijn werk vérder dan dans en rekt het de grenzen ervan op. In oktober 2019 ontving de voorstelling The Way You Sound Tonight de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van de VSCD. De voorstelling ging het jaar ervoor op het Holland Festival in première en was "één van de hoogtepunten van het festival", volgens Cultuurpers. Zijn werk is tot nu toe uitgevoerd in meer dan 20 landen in Europa, en daarbuiten. Het Duitstalige blad tanz nam hem op als een van de veelbelovende makers in hun jaarboek van 2017 en het Engelse magazine Dance Europe noemde hem "een van de toonaangevende hedendaagse dansmakers in Nederland". 

Credits

Concept en creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Revé Terborg, Ivan Ugrin, Piet Defrancq, Jade Stenhuijs, Stein Fluijt Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman

The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, DansBrabant, Chaillot - Théâtre national de la Danse en Le Pacifique CDCN in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht. The Way You Sound Tonight is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en NORMA Fonds.