#

Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight / Cyclus 2

23:20 - 00:20

Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal

Cyclus #1 start om 22:20

Beslist een van de hoogtepunten van Museumnacht Maastricht 2020: The Way You Sound Tonight van de Amsterdamse theatermaker Arno Schuitemaker, winnaar van de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’. 

The Way You Sound Tonight is een voorstelling die je moet ervaren: meeslepend, hypnotiserend, intens. Onbegrensd in energie, stromend en stomend, met een vergaande synergie van pulserende dans met elektronische muziek en licht transformeert The Way You Sound Tonight in een steeds intenser wordende ervaring die je ondergaat als een trance en daarna voelbaar nagonst. Mis het niet!

Tijdens Museumnacht Maastricht 2020 kunnen twee groepen zich na elkaar in dit hypnotiserende continuüm voegen. Om 22:20 begint de eerste cyclus en om 23:20 de tweede. 

Museumnacht Maastricht 2020 Theater aan het Vrijthof Arno Schuitemaker
© Sanne Peper


in potentie is deze voorstelling oneindig
in het oneindige draait alles om het nu
ieder nu is nieuw

Met The Way You Sound Tonight creëert Arno Schuitemaker een 'akoestische ballroom'. Vijf performers en hun pulserende beweging nemen je mee in een realiteit die radicaal is doorgevoerd. Er lijkt geen begin en geen einde.

Op de indrukwekkende elektronische muziek van componist/gitarist Aart Strootman gaan de performers onafgebroken door in cycli van telkens een uur die eeuwig zouden kunnen duren: afstand en nabijheid, dag en nacht, adem en hartslag. Door de steeds andere samenstelling van de performers heb je als bezoeker gedurende dit uur net een andere beleving dan (de bezoekers van) het voorgaande uur. 

Over Arno Schuitemaker

Het buzzt rondom Arno Schuitemaker ​​. En niet zonder reden. Met groot succes reizen zijn voorstellingen kriskras door Europa. De magazines tanz en Dance of Europe noemden hem zelfs "de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland". In oktober 2019 ontving de voorstelling The Way You Sound Tonight de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van de VSCD. De voorstelling ging het jaar ervoor op het Holland Festival in première en was "één van de hoogtepunten van het festival", volgens Cultuurpers. 

"Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal musici .Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid." (VPRO)

Credits 

Concept en creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Revé Terborg, Ivan Ugrin, Piet Defrancq, Jade Stenhuijs, Stein Fluijt Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman

The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, DansBrabant, Chaillot - Théâtre national de la Danse en Le Pacifique CDCN in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht. The Way You Sound Tonight is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en NORMA Fonds.