#

Dream The Night Away Lounge: Ronde #2

23:00 - 23:40

Theater aan het Vrijthof: Souterrainfoyer

Ook om 22:00. Maximaal 125 zitplekken.

De Souterrainfoyer van Theater aan het Vrijthof wordt getransformeerd tot een sfeervolle lounge. Onder het genot van een drankje kun je volledig opgaan in live muziek: van klassiek tot jazz, van een musicalsong tot moderne muziek. De line-up bestaat o.a. uit de Canadese, meervoudige gelauwerd klassieke pianiste Michelle Lynne, bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens alsook begaafd muzikant en pianist Rob Mennen, die als special guest musical actrice en zangeres Kilke John heeft uitgenodigd. 

Als prélude op het JazzOUT Fest Limburg, dat op 9 april plaatsvindt in het Theater, presenteert Theater aan het Vrijthof en Jazz Maastricht tevens een Euregionaal aanstromend jazztalent: Jonas Blume.

 • slide

  Michelle Lynne

 • slide

  Rob Mennen

 • slide

  Kilke John

 • slide

  Jonas Blume

Over Michelle Lynne

De Canadese Michelle Lynne is een klassieke pianiste. Michelle heeft talrijke prijzen ontvangen en is gelauwerd als winnares van onder meer Prix d’Europe en de Helene Roberge Competition. Zij concerteerde in haar geboorteland Canada, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië en Frankrijk, en staat bekend om haar dynamische en opwindende optredens waarbij ze op een persoonlijke en ontroerende wijze een band weet te maken met het publiek. Tijdens Museumnacht Maastricht zal zij enkele Nocturnes uitvoeren en een preview geven van haar nog te verschijnen album.

Over Rob Mennen

Na zijn cum laude afgesloten klassieke studie aan het Maastrichts Conservatorium, speelde Rob Mennen vele jaren in coverbands en maakte zich de lichte muziek eigen. Hij werkte als begeleider en pianist van o.a. Suzan Seegers, Ernst Daniël Smid en Jack Vinders. In 2018 was hij musical director/pianist van de concerten van Mirusia en Paul Potts in Nederland en Australië. Voor L1 maakt hij het programma Op verzeuk op bezeuk waarin hij tal van bekende artiesten in zijn tuin ontvangt. Op dit moment is hij muzikaal leider van Dagboek van een Herdershond. Ondanks de drukke voorbereidingen voor de grote première op 8 mei heeft Rob toch nog tijd gevonden voor een speciaal optreden tijdens de nacht. 

Over Kilke John

Kilke heeft als musicalactrice en zangeres over de hele wereld gezongen. Ze speelde meest recentelijk in de Nederlandse productie van The Sound of Music en stond in die productie als Barones Elsa afgelopen september in Theater aan het Vrijthof. Ze was verder onder meer te zien in MAMMA MIA! als Tanya, in Priscilla Queen of the Desert als Marion en in The Secret Garden als Lily. Op dit moment speelt ze in het ensemble van Dagboek van een Herdershond van Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht. Maar voor de grote première op 8 mei 2022 is Kilke eerst de speciale gast van pianist Rob Mennen tijdens Museumnacht Maastricht.

Over Jonas Blume

Jonas is een pianist afkomstig uit Duitsland. Hij studeert Jazz Piano aan het Conservatorium Maastricht. Hij speelt verschillende stijlen en maakt deel uit van diverse ensembles. Hij maakt deel uit van het Simon Janssens Quartet, vormt een Latin-duo met zangeres Marloes De Nul en speelt in de Lea Brandts Funk Bank. Jonas maakt eigen composities en voert die zelf ook uit. Hij is zeer vereerd om deel te mogen nemen aan Museumnacht Maastricht. Met het optreden van Jonas Blume bieden Jazz Maastricht en Theater aan het Vrijthof alvast een muzikaal aperitief voor het JazzOUT Fest Limburg dat de dag ná Museumnacht - op 9 april 2022 – plaats zal vinden in Theater aan het Vrijthof.