#

Urban On Stage: Ronde #2

21:45 - 22:25

Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal

Ook om 20:30 uur. Maximaal 110 zitplekken.

De intieme Bovenzaal, onder de dakpannen van Theater aan het Vrijthof, wordt een dynamische plek voor de jonge en diverse urban scene: dance, rap en hiphop. Op het programma staan een contemporary dance performance van Oxygen en een rap/hiphop performance van spoken word kunstenaar Brohlin Coumans.

Over Oxygen 

De Maastrichtse choreografe en drievoudig hip hop kampioen Jennifer Romen (Maastricht, 1996) zal speciaal voor Museumnacht Maastricht een nieuwe choreografie maken. Oxygen is zeer succesvol in en buiten Europa met als hoogtepunten het winnen van de Nederlandse tv-show ‘Dance As One’, het ontvangen van een ‘Golden Buzzer’ in de Franse versie van ‘Got Talent’, en het behalen van de finale in de Amerikaanse hit tv-show 'NBC World of Dance' met daarin Jennifer Lopez als jurylid. Oxygen staat bekend om de keuze om dans te combineren met visuele illusie-effecten.

Over Brohlin

Brohlin Coumans (Roermond, 1993) raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door taal. Na verschillende acts met anderen (o.a. Kunststof, Zijkant, en getoerd te hebben als MC met Mennis) kwam Brohlin in 2018 met zijn eerste Engelstalige EP Misfit Avenue. Na de release van nog een aantal Engelstalige tracks ging Brohlin in 2021 terug naar zijn moedertaal en begon hij aan de productie van zijn eerste Nederlandstalige plaat. In datzelfde jaar won hij de publieksprijs van de allereerste editie van Pyke Mic. Ook al gaat hij al even mee in de muziek, een ding is zeker; Brohlin is nog maar net begonnen!