VIA ZUID presenteert: DE NACHT, door Merlijn Huntjens en Nina Willems

Theater aan het Vrijthof Bovenzaal

Vroeg of laat valt DE NACHT.
Voor de één is DE NACHT donker en angstig, voor de ander een magische speeltuin waarin alles mag.
We leven van NACHT naar NACHT.
Hoe ga jij DE NACHT in?
We nodigen je uit om, samen met ons, stil te staan bij DE NACHT.

DE NACHT is een ervaringstheatervoorstelling van poëziecollectief PANDA en is tijdens de Museumnacht Maastricht voor het eerst te zien (als try-out).

Concept en uitvoering: Merlijn Huntjens en Nina Willems Vormgeving: Homo Ludens
Met dank aan: VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Over VIA ZUID

VIA ZUID - Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg begeleidt talentvolle makers in de podiumkunsten. Samen met hen en tal van partners (in en buiten het culturele veld) ontwikkelen ze als coproducent bijzondere voorstellingen en unieke projecten. In en vanuit Limburg. Ze ondersteunen nieuwe theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten om zich onderzoekend te ontplooien, traditionele grenzen tussen disciplines te overschrijden, hun netwerk te verbreden en elkaar te ontmoeten zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandig maker.

Afgelopen editie verrijkte VIA ZUID met Talent Lab voor het eerst het programma van Museumnacht Maastricht. In 2020 geven ze om 19:00 het startschot voor DE NACHT bij Theater aan het Vrijthof.