Jan van Eyck Academie & B32

Academieplein 1, www.janvaneyck.nl
#

Meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie. De Jan van Eyck Academie is een internationaal geroemde postacademie voor talentontwikkeling.

Jonge veelbelovende kunstenaars, ontwerpers, curatoren, fotografen, architecten en schrijvers vanuit de hele wereld komen naar de Jan van Eyck Academie om te werken aan hun eigen projecten. De Jan van Eyck Academie biedt ook een publiek programma van tentoonstellingen, presentaties en lezingen. De goed geoutilleerde labs (hout, metaal, print, fotografie/nieuwe media en bibliotheek) en het café-restaurant zijn voor iedereen toegankelijk.

B32

B32 is een onafhankelijk initiatief voor kunstenaars dat ruimte biedt aan experimentele, maar vooral boeiende kunst- en cultuuruitingen. B32 is geïnteresseerd in alles dat in het gevestigde circuit moeite heeft om een plek te vergaren.

Met diverse tentoonstellingen en eendaagse evenementen is er regelmatig nieuw werk te zien van jonge kunstenaars uit de regio, in dialoog met bijdragen uit de rest van de wereld. Daarnaast biedt het kunstenaarsinitiatief artistieke talentontwikkeling, ervaring en experiment in de beroepspraktijk en coaching door professionals.

Tijdens Museumnacht Maastricht 2019 zal B32 wederom samenwerken met de Jan van Eyck Academie. 

www.b32.org

Deze locatie bevat nog geen activiteiten.

Benieuwd naar het programma op andere locaties?