Talent Lab 2019: Karlijn Hamer

De Bordenhal

Karlijn Hamer (actrice, zangeres, (muziek)theatermaker - Sittard, 1990) is een van de acht beloftevolle professionele talenten die vijf weken intensief samenwerken in kader van Talent Lab 2019; een unieke samenwerking tussen VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht.

Karlijn is een performer binnen het muziektheater. Na haar opleiding aan de Toneelschool & Kleinskunstacademie (2012) volgde ze de muziektheater master TIME(2016). In haar werk bouwt ze een klinkende wereld waarin het muzikale gegeven de leiding neemt. Ze werkt graag met stem. Op dit moment rond ze een onderzoek af met Bram van Helden bij Het Laagland, waarin zij onderzoeken hoe wij een performance kunnen bouwen voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar en hun ouders. Hiervoor staan ze stil bij de eenvoud van onze eigen adem en hoe ze een zuchtje kunnen laten ontwikkelen tot een blaas en klank-ballet.

" Talent Lab 2019 bied mij de kans om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ik wil in de toekomst meer gaan samenwerken met anderen. Bovendien vind ik het interessant om als Limburger terug te keren naar mijn provincie en te ontdekken wat ik hier kan betekenen. "

Image: Laurien Riha