#

Video Art Expo: Street View

20:00 - 23:00

Binnenstad & Entre Deux

Entre Deux (hoofdlocation), Spilstraat, Markt/Hoek Nieuwstraat, Sporenstraat, Amorsplein, Kesselskade en Havenstraat.

'Street View' is een groots opgezette video-kunsttentoonstelling IN de openbare ruimte met 21 videowerken OVER de openbare ruimte. In dit nieuwe Viewmaster Project komt het onderwerp van de tentoonstelling zo sterk samen met de locatie dat ze elkaar versterken, verrijken en beïnvloeden. Naast o.a. de Spilstraat, Markt / Hoek Nieuwstraat, Sporenstraat, Amorsplein, Kesselskade en Havenstraat kun je een bijzondere view point  ontdekken in Entre Deux, waar speciaal voor de Art Appetizer maar liefst 12 videoart works worden verrijkt met doorlopende performances van de Toneelacademie en Conservatorium alsook de presentatie van de New Dutch Dance Shorts

Open de app op je mobiel, loop de route, laat je verrassen en kijk anders naar het vertrouwde om je heen. Misschien kijkt het terug. 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Street View is ontsprongen uit de hedendaagse focus op “de openbare ruimte”. Door Corona is er  een andere, indringendere ervaring ontstaan van wat de openbare ruimte kan betekenen. De ooit vanzelfsprekende, openbare ruimte is door een onzichtbaar virus een beladen plek geworden. De 21 videowerken (merendeels gemaakt vóór Corona) thematiseren de openbare ruimte en Maastricht wordt een venster naar 21 verschillende steden in de wereld. Door de plaatsing van videokunst in de publieke ruimte krijgen zowel de videowerken als het publieke domein een extra betekenislaag.  

Met werk van o.a. Jérôme Bucquet, Sylvain Couzinet-Jacques, Dries Depoorter, Sebastian Diaz Morales, Douwe Dijkstra, Jeroen Jongeleen, Karel van Laere, Siavash Naghshbandi, Paulien Oltheten, Su Tomesen, Kuang Yu Tsui + 2e jaar fine arts van het Maastricht Institute of Arts (MIA), Hogeschool Zuyd.

Meer info: 
viewmaster-projects.nl + streetview.online (mobiel)