Nieuws, oftewel; voorpret!

In aanloop naar de 5e editie delen we natuurlijk alle backstage nieuwtjes en dit-moet-je-écht-even-lezen memo's om volledig in the mood te komen voor Museumnacht Maastricht 2020!

Voorpret, het ultieme en allesomvattend Nederlandse woord voor dat hartverwarmende gevoel van plezier, vreugde en opwinding in voorbereiding of afwachting van iets leuks dat nog moet plaatsvinden. Museumnacht Maastricht staat er bekend om de nodigde dosis voorpret onder zoveel mogelijk mensen te verspreiden. Wil je ook delen in dit gevoel of ontdekken wie allemaal met het voorpret-virus is besmet - scroll dan snel naar onder!

MuseumnachtMaastricht_Nachtburgemeester_Maastricht_2020-3b81cfa6.png
12 feb. 2020 10:00
De vraag die op ieders lippen brandt: wie wordt tijdens Museumnacht Maastricht officieel uitgeroepen tot Nachtburgemeester van Maastricht? De zoektocht start vanaf donderdag 13 februari en op vrijdag 17 april 2020 weten we het! Ben je geïnteresseerd of weet je iemand die de Maastrichtse nacht als geen ander kan vertegenwoordigen in het daglicht? En voldoe(t) je/hem/haar aan de criteria? Meld het ons voor 1 maart!
Joyride_Poedelpriester-3f307df0.jpg
27 jan. 2020 10:00
Museumnacht Maastricht kan elk jaar rekenen op de onmisbare steun en aanstekelijke energie van ruim 300 medewerkers, talenten en vrijwilligers. Hoog tijd om onze backstage ook 180° graden te draaien: in aanloop naar de 5e editie stellen we met veel liefde een aantal stille krachten die schuilgaan achter deze Nacht der Nachten aan jullie voor.
RobertLang_Judy_4-beb84aa6.jpg
2 jan. 2020 09:00
Dit jaar siert niemand minder dan Judy, vastgelegd door de getalenteerde fotograaf Robert Lang (Los Angeles), de cover van Museumnacht Maastricht. Het artwork maakt onderdeel uit van Lang's fotoboek getiteld 'The Emancipation of Judy'. De foto's documenteren Judy's zelfportretten in dagboekvorm en onthullen haar in een intieme en kwetsbare staat terwijl het onderwerp van zelfbewustzijn in twijfel wordt getrokken.