Leven na de Nacht: Gescher + Brosky

Maak kennis met Gescher + Brosky, die Museumnacht Maastricht dit jaar wederom naar een duurzamer niveau helpen én nieuw leven blazen in ons promotiemateriaal! 

Bij Museumnacht Maastricht staat duurzaamheid - in de breedste zin van het woord - vanaf dag één hoog in het vaandel. Van het bundelen van krachten en het investeren in talent en het creatieve ecosysteem van de stad tot kritisch kijken naar het produceren van ons marketingmateriaal. Naast de keuze om de hoeveelheid drukwerk te halveren, slaat Museumnacht Maastricht voor deze jubileum-editie ook de handen ineen met de Maastrichtse Material Master Minds Loet Gescher en Juulke Brosky. Ons gezamenlijk doel: alle roll-up banners en speciale banieren na afloop van de nacht te recyclen en een nieuw functie en waardevol afterlife te geven. In de vorm van een tas, etui of portemonee, en alles daartussen! 

We stellen Loet en Juulke graag even voor:

Loet Gescher en Juulke Brosky werken samen onder het label  ‘gescher+brosky’ in het Werkgebouw op de Tapijn in Maastricht. De samenwerking is ooit begonnen met het maken van nieuw materiaal van plastic boodschappentassen. Van daaruit zijn ze gaan experimenteren met hergebruik van bestaande materialen. Daarbij zien ze beiden een uitdaging in het combineren van ambachtelijke technieken met hergebruikte materialen. 

Loet: “We hebben allebei interesse in nieuwe materialen, hoe je van niets iets maakt. We hebben ook vaak dezelfde smaak, waardoor we meestal dezelfde richting op denken. Gelukkig zijn we ook verschillend genoeg om elkaar aan te blijven vullen waardoor onze projecten zich steeds blijven ontwikkelen.”

Juulke: “Soms worden we gevraagd door bedrijven of organisaties of we iets willen bedenken voor een materiaal dat zij over hebben. Vaak is dat in combinatie met een workshop. Zo zijn ook de tassen van bannerzeil ontstaan. Die maken we zelf als product, maar bieden we ook aan als workshop. Ondertussen onderzoeken we nieuwe materialen, bijvoorbeeld de mogelijkheden en toepassingen van draad getrokken van petflessen. Daar is inmiddels al een workshops voor kinderen uit ontstaan waarbij we een springtouw maken van petflessen.”

Het Werkgebouw in Maastricht 

Naast Loet Gescher en Juulke Brosky vind je in het Werkgebouw in Maastricht diverse andere vaklieden in allerlei disciplines. Eeuwenoude ambachten en verfijnd handwerk, maar ook moderne technieken en hedendaags denkwerk. Iedereen die professioneel met zijn vak bezig is, iets met passie en kwaliteit ontwerpt en/of maakt en open staat voor samenwerking en verbinding is van harte welkom. Van bakker tot boekbinder, van fietsenmaker tot fotograaf van grafisch vormgever tot technisch tekenaar. Meer info 

MuseumnachtMaastricht_Gescher_Brosky.JPG
  • slide
  • slide

Wil jij zo'n unieke Museumnacht tas? Reserveer deze dan alvast, want op = op!

Tip: workshop 

Wil je in één middag  je eigen tas creëren van bannermateriaal in de werkplaats van Gescher + Brosky in Het Werkgebouw? Meld je dan aan! De workshop kost € 50 inclusief alle materialen, lunch en natuurlijk de door jou gemaakte tas.

Geen zin in een workshop? De unieke tassen - van Gescher + Brosky zijn ook kant en klaar te koop: za & zo van 12 tot 17u of op afspraak bij Het Werkgebouw. of online via  Makers van Maastricht!

logo wit op donker groen.png