Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een mail!  

Wanneer vindt de volgende nacht plaats?

11 april 2025!

Hoe zit dat precies met die startlocaties? 

Om de avond goed te beginnen en wachttijden zo minimaal mogelijk te houden, vragen we je om een startlocatie te selecteren. Hier kun je jouw Museumnacht avontuur starten en ticket omwisselen voor een polsbandje. Is een startlocatie volgeboekt en kun je deze niet meer selecteren? Geen paniek, dit betekent niet dat je deze venue niet meer kan bezoeken gedurende de rest van de avond. En gelukkig zijn er meer dan genoeg bijzondere startlocaties om uit te kiezen.

Ik heb een ticket, wat nu?

Op vertoon van je ticket (uitgeprint of op je smartphone) ontvang je bij jouw startlocatie een polsbandje. Hiermee krijg je toegang tot ALLE deelnemende instellingen alsook de hop-on hop-off bussen. Ben je in het bezit van een combi-ticket? Dan kun je ook tot 05:00 (< 18 jaar tot 03:00) een dansje wagen tijdens de officiële afterparty in de Muziekgieterij. Hoe laat je start, daar ben je vrij in. We adviseren je wel om voor 21:00 je ticket te hebben omgeruild voor een polsbandje. 

Help, het is zover en ik heb nog geen kaartje!

Als Museumnacht eenmaal is uitverkocht zijn er helaas ook geen kaartjes meer te koop bij de venues! Kijk dan op Ticketswap en misschien kan je daar nog een ticket vinden. 

Ik sta te popelen, hoe laat begint het?

De venues openen hun deuren van 20:00 - 01:00. Bij de afterparty in de Muziekgieterij kun je terecht van 00:30 - 05:00 uur (< 18 jaar tot 03:00). 

Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk kan genieten van Museumnacht Maastricht?

Je kunt vooraf online Jouw Nacht samenstellen. Daarnaast is op de avond zelf bij alle deelnemende instellingen een programmaboekje verkrijgbaar. Echter, we adviseren je om niet teveel te plannen en je vooral te laten verrassen, want de nacht staat nu net bekend om haar onverwachtse ontmoetingen! 

Kan ik met korting een kaartje kopen?

De Museumkaart of andere kortingskaarten zijn helaas niet geldig. Op vertoon van je studenten- of CJP-pas kun je wel gebruik maken van een ticket met een gereduceerd tarief. Ben je 15 jaar of jonger, dan krijg je zelfs een gratis ticket voor Museumnacht Maastricht. Vergeet niet deze voorafgaand aan de nacht online te registreren.

Hoe kan ik mij het beste verplaatsen van locatie naar locatie?

Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off bussen van 20:00 - 00:30, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook voor het nodige a(rt)musement zorgen. Meer info. 

Is Museumnacht Maastricht geschikt voor kinderen?

Zéker! Kinderen van alle leeftijden zijn meer dan wel welkom, mits ze natuurlijk een ticket hebben en tot laat op mogen blijven ;)! Jonger dan 16 jaar? Dan heb je gratis toegang. Vergeet echter niet je ticket online te registreren.  

Hoe toegangelijk is de Museumnacht? 

De meeste venues (met uitzondering van locaties als Brouwerij Bosch en Landbouwbelang) zijn geschikt voor minder mobiele bezoekers, grotendeels rolstoeltoegankelijk en hebben voldoende voorzieningen qua lifts, zitgelegenheid en invalidentoiletten. M.u.v. blindegeleide- of hulphonden zijn honden niet toegelaten. Heb je specifieke vragen m.b.t. toegankelijkheid? Kijk hier of neem contact met ons op. 

Indien Museumnacht Maastricht niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug? 

Ja, wanneer we de nacht volledig moeten annuleren, krijg je jouw geld minus de transactiekosten (€ 0,50 per bestelling) natuurlijk terug. 

Ik heb niet alles kunnen zien. En nu?

Alles zien is eigenlijk onmogelijk, maar gelukkig opent jouw Museumnacht polsbandje ook nog deuren na de nacht! Zo kun je na elke editie nog t/m 31 mei jouw polsbandje inruilen voor een gratis museumbezoek of een leuke korting! Zorg dus dat je deze na afloop goed bewaart - om je pols of afgeschreurd, dat maakt niks uit.