3 x 3 x 3

Op vrijdag 8 april 2022 presenteert Museumnacht Maastricht het initiatief ‘3 x 3 x 3’. Een uniek drieluik waarbij drie verschillende kunstenaars de dialoog aangaan met het publiek en de ruimte, verspreid als één totaalervaring over drie locaties: AINSI, Bureau Europa en Lumière Cinema. ‘3 x 3 x 3’ ​is een samenwerking met het in Maastricht gevestigde platform SoAP - Space oriented Artistic Practice, met ondersteuning van Lumière Cinema. 

In een wereld waar we meer dan ooit verbonden zijn, grenzen tussen fysiek en digitaal verdwijnen en technologie nauw verweven is in ons dagelijks denken en doen, wordt vrijdag 8 april de spotlight gezet op diegene en datgene waar we wellicht - bewust of onbewust – toch zomaar aan voorbijgaan. Hoewel VR, AR en talrijke immersive tools je met een druk op de knop kunnen transporteren naar andere werelden, landt tijdens de nacht het initiatief ‘3 x 3 x 3’; een interactieve verbinding die als een gele draad loopt via Bureau Europa naar Lumière Cinema tot aan de AINSI. 

Changing Perspectives 
Ontdek hoe op analoge wijze en vanuit verschillende disciplines en achtergronden verandering van perspectief leidt tot een andere blik op dezelfde realiteit. Duik in dit uitdagende speelveld en spannende lijnspel tussen de vormgegeven ruimte, de kunstenaar en het publiek. Jij bepaalt je eigen ervaring en realiteit… of toch niet? 

En je weet wat ze zeggen, Good Things Come in Threes….

MuseumnachtMaastricht2022_SoAP_NickSteur_ORBIT_3.JPG

ORBIT
Nick Steur
AINSI

De sterren aan de hemel zien we vaak als enkele lichtpuntjes. Ze bestaan echter meestal uit meerdere sterren, die om elkaar heen cirkelen. Als sterren eenmaal in een baan om elkaar heen draaien, zijn ze tot elkaar veroordeeld… Het ‘orbitten’ van steen werd door deze bijzondere feiten één van de artistieke praktijken van Steur; De stenen die hij laat draaien, verzeilen in een hypnotische dans. Speciaal voor de nacht onderzoekt Steur nu de aantrekkingskracht van marmeren stenen die van grote hoogte aan elkaar verbonden zijn, in de grote hal van de AINSI.

Dans je mee?

Lees meer >

Salomé Winternights-1 (2).jpg

Het Schuilatelier
Salomé Mooij
Bureau Europa


Waar kan je schuilen in de stad? Wat kan schuilen zijn? Kan een plek verborgen en toch openbaar zijn? Hoe zichtbaar of onzichtbaar willen we zijn? Vragen die nu misschien meer dan ooit van toepassing zijn. Salomé nodigt je graag uit om tijdens een 30-minuten durende performance en een-op-een-gesprek te landen in haar Schuilatelier; een intieme, eclectische hands-on installatie die deel uitmaakt van een breder onderzoek naar schuilplaatsen. 

Wat schuilt er in jou?

Lees meer & boek je timeslot >

2MuseumnachtMaastricht2022_LumiereCinema_Benjaminvandewallepng.png

Studio Cité
Benjamin Vandewalle
Lumière Cinema


De installaties van stadschoreograaf Benjamin Vandewalle landen bij Lumière Cinema, waarmee hij ieders perceptie en de manier waarop we realiteit waarnemen uitdaagt. Verwacht een speeltuin voor de menselijke blik in de vorm van performances en interventies, die je als een artistieke kermisrit ondersteboven, verdraaid en omgeleid meeneemt naar onverwachte ervaringen. 

Ben je nu toeschouwer of performer? 

Lees meer >

Nick Steur
Salomé Mooij
Benjamin Vandewalle

AINSI
Bureau Europa
Lumière Cinema


soap-it.eu