Bonnefanten

Avenue Ceramique 250, www.bonnefanten.nl
#

Dé culturele hotspot aan de Maas en het museum voor oude en hedendaagse kunst, dat zich onderscheidt in het nationale museumlandschap door te kiezen voor eigen(wijze) accenten en prioriteiten in de programmering. Daarnaast schittert het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi aan de skyline van Maastricht en houdt YOUNG OFFICE hier huis. 

Dit jaar staat de nacht bij Bonnefanten geheel in het teken van een heuse Murder Mystery! Wie is de moordenaar en hoe is het gebeurd? Ontdek het (of niet) op vrijdag 17 april. 

Murder Mystery at the Museum

Er is een moord gepleegd in het Bonnefanten! Maar hoe, en door wie?! Kom erachter in dit spannende museummoordspel, waarin jij samen met je vrienden kan proberen deze zaak te kraken. De hints liggen door het hele museum: vind de wapens, bezoek de ruimtes en ondervraag de verdachten. Neem de rol aan ... Read more »

Expositie: The Absence of Mark Manders

Tijdens Museumnacht Maastricht is het niet alleen maar moord en doodslag in het Bonnefanten. Bewonder ook de bijzondere expositie The Absence of Mark Manders; van oud werk dat herzien is tot zijn nieuwste creaties. Een uniek overzicht van Manders’ werk alsook een nieuwe stap in zijn ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten

Jan Hendrix: Tierra Firme

De expositie Tierra Firme (in het Nederlands Vasteland) toont het werk van beeldend kunstenaar Jan Hendrix (Maasbree) waarin Hendrix verwijst naar de aanblik van de kustlijn, een mythische toespeling op het kolonialisme en op een herziening van de ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten

Stanley Donwood: Optical Glade

Ook tijdens Museumnacht Maastricht een van de meest gefotografeerde en geliefde ruimtes van het Bonnefanten: de markante Cupola, die door Engels kunstenaar Stanley Donwood omgetoverd is tot een opmerkelijke installatie, genaamd Optical Glade. ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten: Cupola

Restauratie Studio - Stichting Restauratie Atelier Limburg

Restoratoren tasten vaak in het duister, maar tijdens Museumnacht Maastricht blijft het licht aan. In samenwerking met Stichting Restauratie Atelier Limburg. ... Read more »

20:00 - 22:00

Bonnefanten: Restauratie atelier, 1e etage

Drinks & Food @Café Ipanema

Even bijkomen? Geniet dan bij Café Ipanema van een lekker drankje en de nodige bites tijdens Museumnacht ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten: Café Ipanema

Benieuwd naar het programma op andere locaties?