Bonnefanten

Avenue Ceramique 250, www.bonnefanten.nl
#

Dé culturele hotspot aan de Maas en het museum voor oude en hedendaagse kunst - dat zich onderscheidt in het nationale museumlandschap door te kiezen voor eigen(wijze) accenten en prioriteiten in de programmering - ontbreekt natuurlijk niet tijdens de 5e editie van Museumnacht Maastricht! 

Hoewel de uitzonderlijke en droomrijke exposities al een avondvullend programma bieden, staat de nacht bij Bonnefanten bekend om zoveel meer! Menigeen zou er een moord voor doen om erbij te mogen zijn..... 

Play The Night Away...

Doorlopend, duur ± 30 min > Speel op vrijdag 8 april een uniek live Museum Cluedo! Aldo Rossi, de architect van het Bonnefanten is morsdood. Zijn lichaam ligt op de trap. Is hij vermoord? Was het Kevin de Kat met de miskelk uit de Zilverkamer? Of was een snuifje loodwit uit het restauratie atelier ... Read more »

19:00 - 00:30

Bonnefanten

Laure Prouvost: Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre

Ontdek tijdens Museumnacht Maastricht de magische solotentoonstelling van de Franse kunstenaar Laure Prouvost. In de tentoonstelling word je als bezoeker ondergedompeld in een droomwereld waarin je wordt uitgenodigd om op zoektocht te gaan naar de dingen die ons ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten

MUURD

Doorlopend + concert 00:00 - 00:45 > Elk uur speelt het metamoderne kamerorkest MUURD intieme versies van murder ballads in het Zutendaals dialect. Op een gruwelijk toevallige manier passen deze Muurd liederen bij een aantal iconische kunstwerken in het museum. Klokslag middernacht mondt dit uit in ... Read more »

19:30 - 00:45

Bonnefanten

The Derailment of the Usual

De tentoonstelling The Derailment of the Usual wilt je bewust maken van de manier waarop architectuur, klank en technologie onze beleving en waarneming beïnvloedt, en daarnaast onze samenleving politiek inkleurt. De kunstwerken dagen je uit om met een open blik te kijken en te luisteren naar zaken ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten

Beating Around the Bush #7: Vals Plat

Beating Around the Bush is het tentoonstellingsprogramma waarmee het Bonnefanten op onderzoekende wijze zijn collectie presenteert. Vals Plat viert de meerstemmigheid van de schilderkunst. Hierbij beperken we ons niet tot kunst op het platte vlak, maar schenken ook aandacht aan meer experimentele en ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten

The Studio #5: Antoine Berghs

Antoine Berghs omschrijft zijn werk bij voorkeur als een pelgrimstocht. Voor Berghs is kunst maken een reis, diep naar binnen, die gaat over verandering en het verleggen van grenzen. Sinds 2014 creëert Berghs in zijn atelier houten beelden en manshoge potloodtekeningen. Hij geeft vorm aan teksten ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten

Ontdek SRAL - The Conservation Institute

Welke verhalen kunnen kunstwerken vertellen? Wat is authenticiteit? Wanneer is iets origineel? Bezoek bij het Bonnefanten ook beslist het atelier van SRAL, waar restauraties worden uitgevoerd, zichtbaar voor het museumpubliek. Speciaal voor Museumnacht Maastricht kun je in gesprek gaan met experts ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten - SRAL Restauratie atelier, 1e verdieping

Drink The Night Away @Café Ipanema

Even bijkomen? Geniet dan bij Café Ipanema van de nodige energiedrankjes, dorstlessers en refuel-bites tijdens Museumnacht ... Read more »

19:00 - 01:00

Bonnefanten: Café Ipanema

Shop The Night Away

Wil je graag iets mee naar huis nemen los van mooie herinneringen? Duik dan beslist even de museumshop in waar je een ruime collectie aantreft aan kunstboeken, eigen publicaties van het museum, een brede selectie boeken over architectuur, vormgeving en fotografie én originele cadeaus voor jong en ... Read more »

19:00 - 00:00

Bonnefanten - Museumshop, begane grond

Benieuwd naar het programma op andere locaties?