Bonnefanten

Avenue Ceramique 250, www.bonnefanten.nl
#

Dé culturele hotspot aan de Maas en het museum voor oude en hedendaagse kunst ontbreekt natuurlijk niet tijdens deze editie van Museumnacht Maastricht. Zo verrassend en onderscheidend als het museum is, is ook de programmering voor de avond! 

Hiphop 50 Year Anniversary ‘Love is the Key’

Museumnacht bij het Bonnefanten begint voor de deur, met een bruisende ode aan 50 jaar Hip-Hop! Ontdek hoe Hiphop blijft evolueren, inspireren en gemeenschappen samenbrengt. Geniet en dans op muziek van o.a. Mr Sage - the sonic architect, Ponytrap Drum-robot en Studio Chaz. Doe mee met de ... Read more »

20:00 - 23:00

Voorplein

SALLY x Museumnacht

Memories – by Sellam El Achari "Welkom in een moment, waar verbeelding en herinneringen je leiden door iemands leven. Duik in zijn poëtische avonturen en alles wat hij heeft meegemaakt en geleerd op deze reis.’’ Over Sellam Sellam El Achari (FR, 2000) groeide op in het Noord-Franse ... Read more »

20:30 - 23:30

Auditorium

SPEED TOURS

Kom meer te weten over de collectie oude en hedendaagse kunst tijdens een van de vele speed ... Read more »

20:00 - 00:00

Light Painting / Photobooth

Verken de fascinerende wereld van lichttekenen tijdens deze unieke fotografie-ervaring onder leiding van fotograaf Yvette ... Read more »

20:00 - 00:00

Verdieping 1, corridor

Galileo Sterrenwacht

Sinds 1947 verenigt Galileo Limburg liefhebbers van sterrenkunde, weerkunde en ruimte-onderzoek in Zuid-Limburg. Maak je klaar voor een ontdekkingstocht vol kennis en avontuur! Beklim de Bonnefanten toren en leer over de wonderen van het heelal. Deze activiteit gaat enkel door bij goed ... Read more »

20:00 - 00:00

Cupola

"So, here we are to/with/in reverb"

Een immersieve één-op-één performance door Hester Bonnie Bulthuis, die draait om de interactie van stemmen en blikken tussen deelnemer en performer. Hoe kan een ontmoeting door een ongewone en gezamenlijke ervaring een intieme band scheppen? Als regisseur, performancekunstenaar en educator ... Read more »

20:00 - 00:00

Verdieping 1, oude kunst – Stillevens

YOUNG OFFICE Workshop

Ontdek, maak en doe mee met creatieve workshops gegeven door onze jongerenafdeling: YOUNG OFFICE. Foto: Manor ... Read more »

20:00 - 00:00

Verdieping 1, Studio Rossi

LIVE Music Stage

Performances van o.a. Omnesia, WML, Neptune Bloom, Motogoto en Desinteresse. Tijden: 20:00 Omnesia 20:40 Neptune Bloom 21:30 Motogoto 22:30 W.M.L. 23:30 Desinteresse Foto: Manor ... Read more »

20:00 - 00:00

Verdieping 2, Bordes

Lavelöss Party @ Museumcafé IPANEMA

Lekker dansen: de legendarische Lavelöss-party powered by Queerfactory is weer even terug bij het Bonnefanten! Foto: Ernst van ... Read more »

22:00 - 01:00

Museumcafé IPANEMA

Tentoonstellingen

• Kunst op Drift Verborgen verhalen over werken uit de collectie oude kunst van Bonnefanten en hun omzwervingen, voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Met kunst die door de nazi's werd begeerd. • Isaac Julien: What Freedom Is To Me Isaac Julien (Londen, 1960) is een pionier op het ... Read more »

20:00 - 00:00

VISTA Taal+

VISTA college, afdeling TAAL+, biedt onderwijs aan met als hoofddoel het vergroten van taal- en/of reken-/digitale vaardigheden voor een betere positie in de samenleving en op de arbeidsmarkt. In samenwerking met het Bonnefanten maakten de deelnemers van het Vista college Taal +, een gezamenlijk ... Read more »

20:00 - 01:00

Verdieping 2, Cupola

Puss’Poetry: International Poetry Event

Puss’Poetry brengt een avondvullend, interactief programma met spoken word, een open podium en twee poëzieworkshops door bekende én onbekende (inter)nationale dichters. Voertaal: Engels, Nederlands ... Read more »

20:00 - 00:30

Verdieping 1, 1.27

Work of Art: One Hour Poetry’

Ervaren poetry slammers en dichters Jee Kast (België) en Sjaan Flikweert (Nederland) leren je hoe je in één uur een gedicht schrijft, geïnspireerd op de kunst in de museumzaal en de sfeer van de Nacht. Maximaal 20 deelnemers, aanmelden niet nodig. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang in de zaal ... Read more »

20:30 - 23:30

1.16 Verdieping 1, oude kunst – Old masters

SRAL

De Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) is dé plek voor kunstrestauratie en erfgoedbehoud. Met 35 jaar ervaring zijn ze een vooraanstaand instituut in Nederland, gespecialiseerd in restauratie van schilderijen, beelden, historische interieurs en moderne kunst. De SRAL-ateliers zijn ... Read more »

20:00 - 00:00

Restauratie Studio 1ste Verdieping

Films of Freedom

Bonnefanten vertoont tijdens Museumnacht non-stop een selectie uit de More Films Collection. Het is een initiatief van the Britisch council ter bevordering van de LHBTQ+ rechten wereldwijd. Onder de naam 'Five Films of Freedom’ zijn producties te zien van Britse producers in samenwerking met ... Read more »

20:00 - 00:00

Verdieping 2, erker

Benieuwd naar het programma op andere locaties?