Brouwerij Bosch

Wycker Grachtstraat 26, www.brouwerijbosch.nl
#

Tijdens Museumnacht Maastricht opent dit stukje geschiedenis van Maastricht ook weer een avond lang haar deuren voor het publiek: Brouwerij Bosch! Dit bijzonder industrieel erfgoed is uniek voor Nederland, omdat zowel het exterieur als het interieur van de brouwerij en directiewoning volledig intact zijn.

Ontdek hoe er vroeger werd gebrouwen en hoe het leven eruit zag in de brouwerij! Naast deze culturele rijkdom en vele bijzondere verhalen staat Brouwerij Bosch inmiddels bij jong en oud bekend als een van de onmisbare hoogtepunten van Museumnacht Maastricht. Zorg dus dat Wycker Grachtstraat 26 op je route ligt - en niet alleen om hun overheerlijke ambachtelijke bier te proeven. 

Walk-through: Binnen bij Brouwerij Bosch

Tijdens deze speciale, nachtelijke Walk-throughs reis je even terug in de tijd! Neem een kijkje in de mooiste ruimtes van Brouwerij Bosch en luister naar de vele speciale verhalen die schuil gaan achter dit bijzonder industrieel erfgoed van Maastricht. ... Read more »

19:00 - 01:00

Brouwerij Bosch

Proeverij Ambachtelijk Bier

Proef in de gelagkamers de ambachtelijke bieren, geïnspireerd op oude receptuur: L'Empereur de Maestricht en Saison de Maestricht. Het archief van Brouwerij Bosch bevat tevens een origineel receptenboek uit de 20e eeuw. Hierin staan de brouwschema's van oude Boschbieren zoals 'Biere de Maestricht', ... Read more »

19:00 - 01:00

Brouwerij Bosch: Gelagkamers

Ontmoet Brouwerij Bosch

Geniet van de theateracts in de stijlkamers van de brouwerswoning met directeur Ernest Bosch, echtgenote Catharina Mélotte en de brouwmeester en knechten in historische ... Read more »

19:00 - 23:00

Brouwerij Bosch: Directeurskamer

Benieuwd naar het programma op andere locaties?