Brouwerij Bosch

Wycker Grachtstraat 26, www.brouwerijbosch.nl
#

Brouwerij Bosch is de laatste stadsbrouwerij van Maastricht. Als bijzonder industrieel erfgoed is het complex uniek voor Nederland, omdat zowel het exterieur als het interieur van het mouterij, de brouwerij en directiewoning volledig intact zijn.

Naast toegang tot de brouwerswoning en de bottelarij is er nog veel meer leven in deze brouwerij op vrijdag 12 april tijdens Museumnacht Maastricht! Reis 100 jaar terug in de tijd en geniet van theater-acts, proef bieren geïnspireerd door receptuur uit het verleden, de frieten van Vosselaer en luister naar de optredens van de Wieker Fanfare, violist Rauf Berman & Ministek.

Wieker Fanfare

Traditiegetrouw zullen de klanken van de Wieker Fanfare de Museumnacht Maastricht weer inluiden bij Brouwerij Bosch. Luister na hun aankomst bij de brouwerij nog tot 22:00 op de Cour naar hun ... Read more »

20:00 - 22:00

Brouwerij Bosch: Binnenplaats

Ontmoet Brouwerij Bosch

Vanaf 21:00 elk uur >> Geniet van de theateracts in de stijlkamers van de brouwerswoning met directeur Ernest Bosch, echtgenote Catharina Mélotte en de brouwmeester en knechten in historische ... Read more »

21:00 - 00:30

Brouwerij Bosch: Directeurskamer

Ambachtelijk Bier

Proef in de gelagkamers de ambachtelijke bieren, geïnspireerd op oude receptuur: L’Empereur de Maestricht en Saison de Maestricht. Het archief van Brouwerij Bosch bevat tevens een origineel receptenboek uit de 20e eeuw. Hierin staan de brouwschema’s van oude Boschbieren zoals 'Bière de ... Read more »

20:00 - 01:00

Brouwerij Bosch: Gelagkamers

Binnen in de Brouwerij

Ontdek tijdens Museumnacht Maastricht dit bijzondere brouwerijcomplex! Als bijzonder industrieel erfgoed is het complex uniek voor Nederland, omdat zowel het exterieur als het interieur van het mouterij, de brouwerij en directiewoning volledig intact zijn. Krijg toegang tot de brouwerij, gelagkamers ... Read more »

20:00 - 01:00

Brouwerij Bosch: Mouterij, Brouwerij, Brouwerswoning

Ministek

Om 21:40, 22:30, 23:30 & 0:40 >> Luister naar de grappige, soms serieuze Nederlandstalige liedjes, gezongen door Ministek in de Luikse kamer van de ... Read more »

21:40 - 01:00

Brouwerij Bosch: Luikse Kamer

Maastricht anno 1867

Beklim de trappen van de mouterij en bewonder de unieke maquette Maastricht 1867. In de kelders van de brouwerij vinden jullie de modelspoorvereniging De Percee, die zich ook presenteert op de ... Read more »

20:00 - 01:00

Brouwerij Bosch

Frietjes & meer van Vosselaer

Honger gekregen van al het Museumnacht spektakel? Geniet van de heerlijke frietjes van Vosselaer op de binnenplaats van Brouwerij ... Read more »

20:00 - 01:00

Brouwerij Bosch: Binnenplaats

Rauf Berman & Sergio Melchakov

Geniet van de virtuoze en ontroerende muziek van de Joods-Russische violist Rauf Berman en pianist Sergio Melchakov op de binnenplaats bij Brouwerij ... Read more »

22:00 - 01:00

Brouwerij Bosch: Binnenplaats

Benieuwd naar het programma op andere locaties?