Bureau Europa

Boschstraat 9, www.bureau-europa.nl
#

De hele wereld is vormgegeven. Bureau Europa brengt op uitzonderlijke wijze de wereld van architectuur en design tot leven.

Met de tentoonstelling In Vitro belichten we de vele facetten van glas, dit alomtegenwoordige maar eigenlijk heel bijzondere bouwmateriaal. Bewonder op je eigen tempo de bijzondere glas-in-loodvensters, sluit aan bij een flitsrondleiding van de ‘Buropeanen’ of ontdek hoe er zelfs muziek schuilt in dit wonderlijke materiaal.

Anne Büscher

Kijken naar glas is één ding, maar kun je ook luisteren naar glas? Je komt erachter bij Bureau Europa, waar kunstenaar Anne Büscher tijdens de Museumnacht haar schitterende zelfgemaakte, volledig glazen instrumenten ... Read more »

Dromen voor Randwyck

Tijdens de Museumnacht presenteren negen kunstenaars en architecten hun schetsen, dromen en ideeën voor de Maastrichtse wijk Randwyck. Bureau Europa deed een Open Call en selecteerde de beste inzendingen. Ontdek de maquettes, tekeningen en kunstwerken en droom met ons ... Read more »

20:00 - 01:00

Bureau Europa

(T)REURing in de Tent

Reuring in de hoekkamer! Kunstenaar Rebecca Treur heeft tijdens de avond de hele ruimte overgenomen, en dan zullen we weten. Samen met de band Los Dancing Queens maakt ze er een feestje van. Als kers op de taart kun je je door Rebecca – naast kunstenaar ook kapster, want waarom eigenlijk niet? – ... Read more »

In Vitro

Kijk eens náár in plaats van door glas! Dat is de boodschap van de tentoonstelling In Vitro, de vele levens van glas. Tijdens de Museumnacht kun je aansluiten bij flitsrondleidingen lands de expositie, die een bevlogen en gelaagde inkijk geeft in dit wonderlijke materiaal. Van gebrandschilderd ... Read more »

Benieuwd naar het programma op andere locaties?