Bureau Europa

Boschstraat 9, www.bureau-europa.nl
#

De hele wereld is vormgegeven. Bureau Europa brengt op uitzonderlijke wijze de wereld van architectuur en design tot leven. Bereid je tijdens Museumnacht maastricht voor op de expositie Prepper Paradise en ontdek de vormgeving van het preppen: van de Ark van Noach tot het bunkershoppen van de Kardashians; van de pakken en kleding om de klimaatcrisis te overleven tot de Wereldzadenbanken op de Noordpool. 

Uit alle hoeken van het gebouw komen de verhalen tot je in Bureau Europa. Welke eigenaardige vertelsels en speciale activiteiten je wereldbeeld verrijken op vrijdag 8 april 2022 ontdek je onderstaand!  

Expositie: Prepper Paradise

Ontdek bij Bureau Europa de expositie Prepper Paradise, die gaat over de kunst van het overleven en de architectuur van de angstcultuur. De prepper is eigenlijk een toekomstdenker: iemand die weet dat de toekomst ooit opnieuw ontworpen zal moeten worden. En wat is optimistischer dan dat? De ... Read more »

19:00 - 01:00

Bureau Europa

Intiem: Het Schuilatelier, Salomé Mooij

Boek je time slot. Deel van 3x3x3 i.s.m. SoAP > >Kunstenares Salomé Mooij nodigt je uit voor een bijzonder een-op-een gesprek als deel van een 30-minuten durende performance. Waar voel jij je veilig, wat is jouw lievelingsschuilplek waar je je even van het drukke leven kunt terugtrekken, waar je ... Read more »

19:00 - 01:00

Bureau Europa

Tours: Prepper Paradise

Vanaf 20:00 elk half uur > Laat je meenemen door de expo Prepper Paradise. In korte flitstours krijg je steeds een andere highlight van de overlevingskunst te zien. Van gecryopreserveerde lichamen tot een kunstzinnig overstroomde McDonald’s, van een survival-LARP tot de archeologie van ... Read more »

20:00 - 00:00

Bureau Europa

Presentatie: E-ART - Utopia

Zet die VR-bril op en kijk rond in de fantasie van kinderen! Wat is er vandaag mis met de wereld? Welke utopieën zien de kleinsten onder ons en hoe lossen de leerlingen van groep 7 en 8 problemen op? Kinderen leren over technologie op school. Onder begeleiding van ontwerpstudenten van Communication ... Read more »

20:00 - 21:00

Bureau Europa

Creatief: De Nieuwe Ark

Teken mee aan een nieuwe ark! De bekendste Doomsday Prepper is de Bijbelse aardsvader Noach, die van de Ark. Hij verzamelde van elk dier twee stuks en dat was maar goed ook. Het verhaal is bekend. De Ark inspireert nog steeds veel mensen en allerhande vormen worden er verzonnen om ons voor ... Read more »

19:00 - 01:00

Bureau Europa

Workshops: Recipes for Survival

Als we koelkasten toch niet hadden… Maar wat als die technologie nu opeens wegvalt? Geen nood! Leer tijdens deze workshop hoe je met oude trucs en lokale tradities nog heel wat kunt doen en makkelijk zelf de lekkerste dingen kunt maken. En dat geheel met lokale producten! Leer wecken, blikken en ... Read more »

22:00 - 23:00

Bureau Europa

Benieuwd naar het programma op andere locaties?