Maastricht Museum | Centre Céramique

Avenue Ceramique 50, www.centreceramique.nl
#

Bewonder het Maastricht Museum, ontdek de geschiedenis van de stad en laat je verrassen door dans, muziek, toneel en nog veel meer… Dàt is Centre Céramique in een notendop tijdens Museumnacht Maastricht!  

Tijdens Museumnacht Maastricht worden de schijnwerpers gezet op het geweldige gebouw, de prachtige collectie en wordt het podium geboden aan een scala aan talent. Ontdek hier een mooi programma voor jong en oud en alles ertussenin. Een plek waar alles en iedereen samenkomt en je mee kan doen.

De Zuiderling gaat SOLO!

Zes Zuiderlingen kregen de kans om onder begeleiding van theatercoach Anneliese Billen te werken aan een eigen performance. Acht weken lang laafden ze zich aan uiteenlopende kunstvormen; van het theater tot het museum en alles daartussen. Acht weken lang trokken zij met hun inzichten de vloer op. ... Read more »

20:00 - 01:00

Souterrain, gelijkvloers en 1ste verdieping

Uit Eigen Beweging

Filmmaker Mark Stevens maakte in opdracht van Cultuurmakers Maastricht en de Gemeente Maastricht portretten van “niet-formeel georganiseerde amateurkunst groepen”. Volgens recent onderzoek zijn heel veel mensen in hun vrije tijd bezig met kunstbeoefening. Maar traditionele verenigingen hebben ... Read more »

20:00 - 01:00

1e Verdieping

FASHIONCLASH Pop-Up Atelier: Creatieve Workshops

Na een succesvolle eerste editie in 2023, opent FASHIONCLASH opnieuw een Pop-up Atelier in Centre Céramique. Tijdens Museumnacht Maastricht vinden er 2 workshops plaats: Upcycling & Mending, waar je leert jouw beschadigde kledingstuk op een creatieve manier een nieuw leven in te blazen en TexTiles, ... Read more »

20:00 - 01:00

Souterrain

Coffeelovers & Shake en Serve

Coffeelovers werkt samen met cocktailcateraar Shake and Serve. Neem een lekker drankje en geniet van de muziek en sfeer in de hal van Centre Céramique. ... Read more »

20:00 - 01:00

Stadshal

Frank Steijns & Boudewijn Zwart

Stadsbeiaardier Frank Steijns treed deze avond op samen met collega beiaardier, organist, componist en pianist Boudewijn Zwart. Samen voorzien zij de stadshal met prachtige muziek op piano en het mobiel carillon. Het carillon is een muziekinstrument van 43 bronzen klokken. Het mobiele carillon is ... Read more »

21:30 - 23:00

Stadshal

Let’s Open Up: de Museale Zaal

Ontdek de geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot aan de vroegmoderne tijd, 500 tot eind 18e eeuw. Deze avond opent Maastricht Museum de nieuwe opstelling in de museale zaal. Hier tonen we prachtige objecten. In de expo lopen experts rond die meer informatie kunnen geven over deze bijzondere ... Read more »

20:00 - 01:00

1e Verdieping

The Sound of Maastricht & Hogeschool Zuyd

Langzaam maar zeker zwijgen de klokken. Een eeuwenoud fenomeen dreigt te verdwijnen. Blijven de kerkklokken en carillons nog wel bestaan als kerken een andere bestemming krijgen en klokken uit torens worden verwijderd. Frank Steijns is stadsbeiaardier van de gemeente Maastricht. Hij fleurt de markt ... Read more »

20:00 - 01:00

Annex

Norah Rhodes

Norah Rhodes is een 17-jarige singer-songwriter die je weet te fascineren met haar liedjes. Haar muziek, het beste te omschrijven als pop/ballad, heeft diepe en oprechte teksten en melodieën. Zij haalt haar inspiratie uit artiesten als Radiohead, girl in red en Billie Eilish. Met al meerdere ... Read more »

20:00 - 21:00

Stadshal

Jazz It Up!

Showgroep - Jazz it up! - onderdeel van Dansstudio Maastricht, creëert diverse krachtige en artistieke choreografieën. Tijdens Museumnacht Maastricht geven deze lokale dansers 3 verschillende optredens waarbij het ene moment show en het andere moment eenvoud de boventoon ... Read more »

20:00 - 21:00

Stadshal

Herberg der Historie

Heb je jezelf altijd al afgevraagd wie je zou zijn geweest in de 16e tot 18e eeuw? Een schoenmaker of een smid? Stap dan binnen in ‘Herberg der historie’, een levendige plek waar de geschiedenis van Maastricht tot leven komt tijdens de Museumnacht. Ontdek de verhalen van burgers en soldaten uit ... Read more »

20:00 - 01:00

Souterrain

Benieuwd naar het programma op andere locaties?