Centre Céramique

Avenue Ceramique 50, www.centreceramique.nl
#

Je kunt er de geschiedenis van Maastricht ontdekken, er zijn tentoonstellingen voor fotografie/beeldcultuur en zij biedt een podium aan talent: dàt is Centre Céramique in een notendop tijdens Museumnacht Maastricht! Bewonder daarnaast ook deze mooie bibliotheek waar Cultureel Erfgoed op een verrassende manier wordt gepresenteerd.  

Tijdens Museumnacht Maastricht worden de schijnwerpers volop gezet op het geweldige nieuwe gebouw en de prachtige collectie van Centre Céramique. Ontdek hier een mooi programma voor jong en oud en alles ertussenin. Een plek waar alles en iedereen samenkomt en mee kan doen. De muziek tijdens de nacht komt volledig uit eigen Kumulus-stal. Een geheel van betoverende klanken en kleuren voert je zo van de ene in de andere droom.

Slim Vitzkids en Mo’Jones

Wat is er opzwepender dan een bigband? Lekker swingen met je hele lijf of gewoon achteroverleunen en luisteren naar de prachtige klanken van een uiteenlopend repertoire? Deze band staat onder leiding van trompettist Marc Huynen en speelt swingende, groovy composities van o.a. Art Blakey, Joe Zawinul ... Read more »

19:00 - 20:00

Centre Céramique: Hal

Pin your Pic

Ben je een fervent amateurfotograaf en droom je van je eigen expo? Centre Céramique maakt dromen waar! Tijdens de Museumnacht mag jij tussen 19.00u en 20.00u je beste foto’s in onze hal komen hangen. Deze zijn dan de rest van de nacht te zien! Fotografe Loraine Bodewes en curator Johan ... Read more »

19:00 - 23:00

Centre Céramique: Hal

First Book Dates met Maître Marcelino

Ook om 21:15 & 22:30 > Daten ongemakkelijk? Of ben je er gek op? In beide gevallen is meedoen aan ‘First Book Dates’ de ultieme ervaring! Vul je Cupido-ticket in en leg deze in de (RO)mandjes in ons gebouw. Maître Marcelino gaat voor jou op zoek naar een match. Is spanning dat jullie bindt, ... Read more »

20:00 - 20:30

Centre Céramique: 1e Etage

Kunstenaar Stang Gubbels live aan het werk

Om 19.30 & 20.30 & 21.30 (30 min.) > Ontmoet kunstenaar Stang Gubbels en krijg een handgemaakte ansichtkaart! Ontdek in Centre Céramique het verhaal achter de illustraties van de Illustrator Stang Gubbels: achter de balie op de begane grond, wand op de begane en het 64 meter lange kunstwerk op de ... Read more »

19:30 - 22:00

Centre Céramique: Balkon - 1e etage

Bobo en Itta, dolende liefdesgeesten

Ook om 21:15 > Het beroemde Maastrichtse liefdeskoppel Bobo en Itta werd rond de 6de eeuw begraven in een weiland tussen Itteren en Borgharen. Nu vind je hun thuis in een magische witte hut op de 4e verdieping van Centre Céramique. Overdag houden ze zich doodstil maar ‘s nachts komen zij tot ... Read more »

20:00 - 20:30

Centre Céramique: Stadshal

Jodymoon

Ook om 21:45 > Met trots presenteren we deze topact van eigen bodem. Niemand minder dan zangdocente Digna Janssen vergezeld door gitarist Johan Smeets voeren je mee in een kunstige mix van folkbluesrockpop. Volgens velen het allerbeste uit eigen ... Read more »

20:30 - 21:15

Centre Céramique: Hal

Verhalen over Maastricht

Ook om 21:30 > In Centre Céramique worden verhalen over de geschiedenis van de stad Maastricht vertelt. Grote magische kijkdozen geven inzicht in het roemrijke verleden. Maquettes tonen de vergane voorbije glorie. Tijdens Museumnacht Maastricht is Petrus Regout een van de special guests uit dit ... Read more »

20:30 - 21:00

Centre Céramique: 3e en 4e verdieping

REFRAMED by Loraine Bodewes

Duik met Loraine Bodewes in de wondere wereld van keurmeesters, standhouders, excentrieke kunstkenners en flamboyante bezoekers. Ze fotografeert al ruim vijftien jaar op de wereldberoemde en toonaangevende kunstbeurs TEFAF. ​​​​​​​REFRAME is een overzicht van de meest aansprekende ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique: Hal

Expo Maastricht/Japan

Bewonder tijdens Museumnacht Maastricht de 3 deel-tentoonstellingen over Japan, verspreid over verschillende verdiepingen in het splinternieuw ingerichte gebouw: Maastrichts aardewerk met Japanse motieven, Japanse prenten, foto’s van Japanse geisha’s van Paul van der ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique: 1e en 3e etage

Boost Your Talent Droomplek

19:15, om het half uur > Dromen zijn er om na te jagen. Talenten zijn er om te laten zien. Kom naar de ‘Droomplek’ en bekijk, luister, ervaar en bewonder indrukwekkende performances van jong lokaal talent. De betoverende Boost Your Talent 'Droomplek’ vol sterren bevindt zich in het souterrain ... Read more »

19:15 - 23:30

Centre Céramique: Souterrain

Studio Europa presenteert: De Debatkuip

Waag tijdens Museumnacht Maastricht een sprong in het diepe bij de Debatkuip van Studio Europa Maastricht in Centre Céramique. Samen in bad ga je met een ander in debat. De spraakmakende cartoons over actuele onderwerpen, gemaakt door de bekende Limburgse tekenaar Joep Bertrams, vormen het ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique: 3e etage

E-Art: Dromen in Code

De leerlingen van groep 8 van Basisschool De Vlinderboom en Kindcentrum Het Mozaïek hebben hun eigen dromen digitaal getekend en geprogrammeerd. In slechts 5 lessen hebben zij geleerd kunstwerken te maken met programmeercode. Zij zijn begeleid door ontwerpstudenten en -docenten van de opleiding ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique: Souterrain

De vervloekte sleutel – Escaperoom

Dompel je onder in het mysterie van de vervloekte sleutel. Een spannende deels VR en deels real life escape room ontwikkeld door Lara Peters, student aan Zuyd Hogeschool. Je reist terug naar het jaar 1794 in Maastricht. Jij en je partner moeten de bom ontmantelen en uit het fort ontsnappen voordat ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique: Souterrain

Studio Europa presenteert: De Magie van Cartoons

Ontdek op vrijdag 8 april 2022 de magische wereld van cartoons in Centre Céramique! Tijdens Museumnacht Maastricht presenteert Studio Europa Maastricht hier namelijk een korte documentaire waarin de genomineerden van de European Cartoon Award 2021 vertellen over het belang van cartoons voor een ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique: 3e etage

First Book Dates met Maître Marcelino

Ook om 20:00 & 21:15 > Daten ongemakkelijk? Of ben je er gek op? In beide gevallen is meedoen aan ‘First Book Dates’ de ultieme ervaring! Vul je Cupido-ticket in en leg deze in de (RO)mandjes in ons gebouw. Maître Marcelino gaat voor jou op zoek naar een match. Is spanning dat jullie bindt, ... Read more »

22:30 - 23:00

Centre Céramique: 1e Etage

Bobo en Itta, dolende liefdesgeesten

Ook om 20:00 > Het beroemde Maastrichtse liefdeskoppel Bobo en Itta werd rond de 6de eeuw begraven in een weiland tussen Itteren en Borgharen. Nu vind je hun thuis in een magische witte hut op de 4e verdieping van Centre Céramique. Overdag houden ze zich doodstil maar ‘s nachts komen zij tot ... Read more »

21:15 - 21:45

Centre Céramique: Stadshal

First Book Dates met Maître Marcelino

Ook om 20:00 & 22:30 > Daten ongemakkelijk? Of ben je er gek op? In beide gevallen is meedoen aan ‘First Book Dates’ de ultieme ervaring! Vul je Cupido-ticket in en leg deze in de (RO)mandjes in ons gebouw. Maître Marcelino gaat voor jou op zoek naar een match. Is spanning dat jullie bindt, ... Read more »

21:15 - 21:45

Centre Céramique: 1e Etage

Verhalen over Maastricht

Ook om 20:30 > In Centre Céramique worden verhalen over de geschiedenis van de stad Maastricht vertelt. Grote magische kijkdozen geven inzicht in het roemrijke verleden. Maquettes tonen de vergane voorbije glorie. Tijdens Museumnacht Maastricht is Petrus Regout een van de special guests uit dit ... Read more »

21:30 - 22:00

Centre Céramique: 3e en 4e verdieping

Jodymoon

Ook om 20:30 > Met trots presenteren we deze topact van eigen bodem. Niemand minder dan zangdocente Digna Janssen vergezeld door gitarist Johan Smeets voeren je mee in een kunstige mix van folkbluesrockpop. Volgens velen het allerbeste uit eigen ... Read more »

21:45 - 22:30

Centre Céramique: Hal

Jazz Combo

Kom genieten van de fantastische jazzklanken van het jazzcombo van Kumulus. Droom weg op de zwoele, soms opzwepende, melancholische en soms vrolijke noten van jazzzzzzz… Zang: Didianne Leusink / Gitaar: Michiel Bendermacher / Piano: Ronald Meerlo / Alt Sax: John de Heij / Trombone: Nick Hegt / ... Read more »

23:00 - 01:00

Centre Céramique: Hal

Pin Your Dream

Soms worden je stoutste dromen waarheid….. Voor alle dromers hangt er een speciale droomdraad in Centre Céramique die in rechtstreekste connectie staat met de kosmos. Twijfel niet, kom je dromen aan onze draad hangen, en ze komen uit. Gegarandeerd!!! ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique: Coffeelovers

Shake & Serve

Wegdromen met een lekker drankje, heerlijk toch? Daarvoor hebben wij een speciale Centre Céramique signature Cocktail ontwikkeld met Shake & Serve Maastricht. Onze barman heeft zich laten inspireren door ons prachtige gebouw en de essentie proberen te vangen in een sprankelend drankje. Proef deze ... Read more »

19:00 - 01:00

Centre Céramique - Stadshal

Benieuwd naar het programma op andere locaties?