Lumière Cinema

Bassin 88, www.lumiere.nl
#

Dé film hotspot van Maastricht en dé plek voor spraakmakende video-art kan natuurlijk niet ontbreken op 8 april 2022. Van premières, festivals, filmmarathons, Q&A's, concerten, ontmoetingen met de cast & filmcrew tot de beste arthouse films van het moment; bij Lumière valt altijd iets te beleven. Zo ook tijdens Museumnacht Maastricht!

Stap vrijdag 8 april bij Lumière’s Palace of Dreams in de duizelingwekkende droomscènes van filmmakers en dans mee met spraakmakende fragmenten uit de filmhistorie. Genoeg gedanst of heerlijk weggedroomd in de filmzaal? Laat performance kunstenaar Benjamin Vandewalle je blik op de omgeving vervormen. 

Dance the night away @ Lumière’s Palace of Dreams

In Lumière’s restaurant gaan de voetjes van de vloer en dans je mee met spraakmakende fragmenten uit de filmhistorie onder het genot van de lekkerste cocktails. Even bijkomen? Plof neer in het restaurant en geniet van een feestelijke borrelkaart. ... Read more »

19:00 - 01:00

Lumière Restaurant

Cinematic Perspectives on Dreaming

Duik in de duizelingwekkende droomscènes van de meest talentvolle jonge filmmakers en gevestigde namen uit de filmgeschiedenis. Laat je meevoeren in een mix van korte, experimentele films waarin je stoutste dromen verbeeld worden. ... Read more »

19:00 - 01:00

Lumière Cinema: Filmzaal 1

Studio Cité - interactieve installaties van Benjamin Vandewalle (BE)

Deel van 3x3x3 i.s.m. SoAP > De installaties van Benjamin Vandewalle vervormen spelenderwijs jouw blik op de omgeving. Ga liggend, lopend of dansend op verkenning door Lumière terwijl je perceptie wordt ... Read more »

19:00 - 00:00

Lumière Cinema: Foyer & Zaal 6

Benieuwd naar het programma op andere locaties?