Marres

Capucijnenstraat 98, www.marres.org
#

In Marres wordt met beeldende kunstenaars, muzikanten, vormgevers, koks en parfumeurs een nieuw vocabulaire voor de zintuigen ontwikkeld.

Met tentoonstellingen, lezingen, onderzoek, performances en publicaties verkent Marres de beeldende kunsten in de breedste zin van het woord. Kom het intieme karakter van dit huis met zijn weergaloze stadstuin ontdekken. Geniet van een kop koffie of heerlijke maaltijd bij Marres Kitchen.

The Floor is Lava

De theatrale tentoonstelling The Floor is Lava wordt gemaakt door kunstenaarsduo Sander Breure & Witte van Hulzen, die Marres zullen bevolken met sculpturen en geboetseerde portretten in geënsceneerde situaties: wachtenden voor een loket, reizigers op een station. De premisse van de tentoonstelling is dat mensen altijd een rol spelen. Zo’n rol impliceert bijbehorende karaktertrekken, een specifiek ‘masker’, een eigen lichaamstaal, een ruimte en ook passende attributen zoals bijvoorbeeld kleding, tassen. Bezoekers zwerven door de ruimtes waarin deze levens lijken stilgezet. Tussen de sculpturen worden video’s en performances getoond. The Floor is Lava is de vierde in een reeks van immersieve tentoonstellingen in Marres. Vorige projecten in deze serie waren Dreaming Awake (2018), The Painted Bird: Dreams and Nightmares of Europe (2017) en Levi van Veluw: The Relativity of Matter (2015-16).

20:00 - 01:00

Marres

Benieuwd naar het programma op andere locaties?