Natuurhistorisch Museum

De Bosquetplein 7, www.nhmmaastricht.nl
#

Het Natuurhistorisch Museum ligt in een voormalig kloostercomplex in het Jekerkwartier. De collectie, zo'n 550.000 objecten, is gewijd aan geologie, paleontologie en flora en fauna van Zuid-Limburg. Topstukken zijn de schedel van een Mosasaurus (bijgenaamd Bèr), enkele reuzen-schildpadden en de nieuwste Mosasaurus Lars die langzaam ontleed wordt in het sciencelab.

Het Natuurhistorisch Museum presenteert Student Take Over – Meteorietinslag in Yucatan op vrijdag 12 april tijdens Museumnacht Maastricht! Zuyd Hogeschool studenten -specifiek MAFAD/Fine Arts) en Conservatorium - tonen hun kunstzinnige visie op deze totale black out via installaties, performances en art. (Ver)dwaal door het museum, knabbel aan een insect, laat een komeet inslaan en get lost in music in de museumtuin.

Student Take Over: Meteorietinslag in Yucatan

Studenten van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design van Hogeschool Zuyd geven hun visie op het verhaal van de meteorietinslag in Yucatan. En die visie kan elke vorm aannemen. Verwacht installaties, artwork en interactieve performances. Een aantal studenten zijn een samenwerking aangegaan met ... Read more »

20:00 - 01:00

Natuurhistorisch Museum

Microsculpture - The insect photography of Levon Biss

In Microsculpture zie je werk van de Britse fotograaf Levon Biss. Zijn werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van insecten op foto’s van maar liefst drie meter hoog. Deze avond maken studenten van Fine Arts en percussie van ... Read more »

20:00 - 01:00

Natuurhistorisch Museum: exporuimte

Lost in Music

Een bijzonder concert waarin muzikanten elkaar kwijtraken in de ruimte en grote afstanden overbruggen met hun muziek. Als publiek voel je je ‘Lost in Space’ door klanken die telkens uit een andere richting komen. De vervreemdende muziek van Ligeti (2001 Space Odyssee) is het uitgangspunt van ... Read more »

21:30 - 00:30

Natuurhistorisch Museum: Tuin

Museum Tour John Jagt & Paul Beuk

Zie het Natuurhistorisch Museum eens met andere ogen door deze nachtelijke tour met paleontoloog John Jagt en bioloog Paul Beuk. ... Read more »

20:45 - 21:15

Natuurhistorisch Museum: Start Balie

BOOM! Maak je eigen meteorietinslag met een stop motion animatie

Altijd al willen weten hoe onze aarde eruit zou zien na een meteorietinslag? Dat kan nu! Laat een komeet op de aarde botsen met verwoestende gevolgen en maak er meteen een kek filmpje van. Met behulp van tekeningen en een camera ga je een stop-motion animatie maken van de gevolgen van zo'n ... Read more »

20:00 - 22:00

Natuurhistorisch Museum: Educatieruimte

Insecten Snacken

Insecten laten zich niet alleen mooi fotograferen zoals te zien is in de expo Microsculpture, maar zijn ook een goede bron van eiwit. En dan niet alleen als astronautenvoer. Wat dacht je van een krekelkroketje, meelwormenburger of een sprinkhaan op een stokje? Stilt de stevig trek en insecten eten ... Read more »

20:00 - 00:00

Natuurhistorisch Museum: Ingang

Yucatan en hoe alles met elkaar samenhangt door John Jagt

John Jagt, paleontoloog en conservator, verklaart in een boeiend verhaal over wat de inslag van de meteoriet in Yucatan zo’n slordige 65 miljoen jaar geleden heeft betekend voor de moderne mens. Zowel op het land als in zee overleefden 75 procent van de planten en dieren deze ramp niet, maar ... Read more »

22:00 - 22:30

Natuurhistorisch Museum: Educatieruimte

Museum Tour John Jagt & Paul Beuk

Zie het Natuurhistorisch Museum eens met andere ogen door deze nachtelijke tour met paleontoloog John Jagt en bioloog Paul Beuk. ... Read more »

22:45 - 23:15

Natuurhistorisch Museum: Start Balie

Benieuwd naar het programma op andere locaties?