Natuurhistorisch Museum

De Bosquetplein 7, www.nhmmaastricht.nl
#

Een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht is een feest voor iedereen. In onze tentoonstellingsruimtes word je verbeelding geprikkeld; ontdek fossielen van miljoenen jaren oud die in Maastricht en omgeving werden ontdekt, maar ook leer je alles over de natuur om je heen, van toen en nu.

Struin door de prachtige heemtuin of ga terug in de tijd in het Bruin Museum.

Ontdek de wondere wereld van onze natuurhistorie tijdens Museumnacht Maastricht!

 • slide

  sfeerimpressie

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Build a Bèr

De opening van de Mosasaur Experience in het Natuurhistorisch Museum Maastricht met een levensgrote mosasaurus 3d print staat op de planning voor 2024. Maar daar moeten we nog eventjes op wachten dus geven we tijdens museumnacht al een klein voorproefje. We laten zien wat het 3D print proces inhoudt ... Read more »

20:00 - 01:00

Kapel

Maak Je Eigen Museumnachttas

Maak je eigen fan-TAS-tische creatie. Personaliseer een tas om al je museumnacht goodies in mee te nemen. Tassen, stiften en leuke sjablonen, wij leggen alle benodigdheden voor je klaar. ... Read more »

20:00 - 01:00

Kapel

Cocktailbar Shake & Serve

Shake and Serve is sinds 2005 gespecialiseerd in cocktailcatering en is daarmee een van de eerste cocktailcateraars in Nederland. Sindsdien heeft Shake and Serve zich ontwikkeld tot een van de grootste cocktailcateraars en deze avond zijn ze te vinden in het Natuurhistorisch Museum Maastricht met ... Read more »

20:00 - 01:00

Huiskamer

Vleermuizen Spotten

In de museumtuin sluit je aan bij vleermuizenexpert Ger Beckers en zijn batdetector. Vleermuizen zijn de nachtdieren bij uitstek. Ook in het centrum van Maastricht zijn ze actief. Ger laat ze zien en horen in de museumtuin, als ze jagen boven de ... Read more »

20:00 - 01:00

Museumtuin

Nachtvlinders Lokken

Wist je dat de meeste vlindersoorten ’s nachts vliegen? Er bestaan wel 2400 soorten nachtvlinders. In de schemering valt er dus eigenlijk heel wat meer te zien. De beste manier om ze te kunnen zien is door ze aan te trekken met licht. In de museumtuin staat Paul Vossen met een verlicht laken om te ... Read more »

20:00 - 01:00

Museumtuin

Build a Burrito

Vlees of vega? Het kan allemaal bij Build-a-Burrito! Build a Burrito serveert Cali-Tex-Mexicaans streetfood live vanuit een kleurrijke foodtruck. De gerechten bestaan alleen uit verse ingrediënten, ingrediënten die ter plekke worden gesneden, gekruid en gebakken. Muy ... Read more »

20:00 - 01:00

Ingang

Let's Get Tattooed

Lokale tattoo artiest Wouter Wilms van Last Port Tattoo zet live tattoos geïnspireerd op de prachtige collectie van het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Je kan kiezen uit een aantal flashdesigns die hij speciaal voor Museumnacht ontworpen heeft. Wil jij een blijvende herinnering? Neem dan ... Read more »

20:00 - 01:00

Educatielokaal

Solastalgia: Animation by Emmy Mevissen

Een stopmotion animatie over het missen van iets of iemand terwijl het of de persoon er nog is. Hoe onverdraaglijk het kan zijn dat de dingen veranderen maar er niet altijd iets is wat je kunt doen. En dat het toch wel goed komt, ook al betekent dat niet dat hetzelfde als terug gaan naar hoe het ... Read more »

20:00 - 01:00

Auditorium

Benieuwd naar het programma op andere locaties?