Natuurhistorisch Museum

De Bosquetplein 7, www.nhmmaastricht.nl
#

Tijdens Museumnacht Maastricht zijn nachtdieren hier de gangmakers, kunnen de kids - jong en oud - op zoek naar de schatten in de grond en brengen conservatoren de verhalen van fossielen op bijzondere wijze tot leven. 

Bewonder daarnaast de unieke collectie van Natuurhistorisch Museum: zo'n 550.000 objecten gewijd aan geologie, paleontologie en prachtige flora en fauna van Zuid-Limburg.
Kortom, ontdek, doe mee en leef je beestachtig uit op vrijdag 8 april! Ontdek onderstaand het volledige programma.

 • slide

  sfeerimpressie

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Expositie Over Nachten

Bewonder tijdens Museumnacht Maastricht de spannende expositie 'Over Nachten' voor kleine en grote durfallen (6+). Maak van dichtbij kennis met allerlei nachtdieren. Je ontdekt de geluiden die ze maken, hoe ze leven en wanneer ze actief zijn ’s nachts. Aan de hand van spelletjes en andere ... Read more »

19:00 - 01:00

Natuurhistorisch Museum

Participatory Museum

Studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design aan Zuyd Hogeschool kregen de vraag “Hoe kunnen we de uitstraling en beleving van het Natuurhistorisch Museum Maastricht zodanig verbeteren zodat jongere mensen (10 – 25 jr.) zich er meer toe aangetrokken voelen?” . De studenten ... Read more »

19:30 - 23:30

Natuurhistorisch Museum: 2e verdieping, Biologiezaal

Feestbeesten Not So Silent Disco

Om 19:00, 21:15 & 23:15 (75 min.) > Soms moet je je gewoon even beestachtig kunnen uitleven in een museum en daarom transformeert het auditorium dit jaar om tot Not So Silent Disco. Lekker dansen terwijl op de achtergrond prachtige beelden van natuur en nachtdieren worden geprojecteerd. ... Read more »

19:00 - 00:15

Natuurhistorisch Maastricht: Auditorium

Nachtdieren in de museumtuin

Wil jij voelen hoe het is als een uil op je hand zit? Grijp dan nu je kans! Valkenier Dominique Willems neemt speciaal voor Museumnacht Maastricht verschillende uilen mee. De vogels maken vrije vluchten in de museumtuin en een aantal gelukkige bezoekers mag een echte uil vasthouden. Tussendoor ... Read more »

19:00 - 00:00

Natuurhistorisch Museum: museumtuin

Verwonder Quiz

Door het hele museum staan koffers met een wonderlijke inhoud: de verwonder-kisten. Scan met je telefoon de QR-code en beantwoord de quizvragen. Ben jij de wijze uil van jouw vriendengroep? Dan is dit je kans om indruk te maken met al jouw ... Read more »

19:00 - 00:00

Natuurhistorisch Museum: door het hele museum

Smile for the Camera

Neem plaats op de luxe zetel die voor je klaar staat, say Cheese! en maak een beestachtig gave selfie met dieren uit de collectie. Een tastbaar bewijs dat je niet gedroomd hebt, maar toch echt wel in het Natuurhistorisch Museum bent geweest tijdens Museumnacht Maastricht 2022. Gaaf ... Read more »

19:00 - 01:00

Natuurhistorisch Museum: Huiskamer

Nachtvlinders

In het Educatielokaal staan microscopen voor je klaar, waarmee je de meest prachtige (nacht)vlinders van dichtbij kan bekijken. Klaar met bewonderen? Ga dan aan de slag met het maken van je eigen lichtgevende nachtvlinder. Alle materialen liggen al voor je klaar. Je hoeft alleen nog te beslissen ... Read more »

20:00 - 00:00

Natuurhistorisch Museum: Educatielokaal

LICHTSCHUW... ook in het verre verleden

Ook om 22:30 > Paleontoloog John Jagt geeft uitleg over lang uitgestorven dieren - met name uit het Krijt van Maastricht - die graag, en doelbewust, de ‘nacht’ opzochten tijdens hun levenscyclus. Mooie plaatjes van dieren en een direct verband met nu levende ... Read more »

20:30 - 21:00

Natuurhistorisch Museum: Auditorium

Een rondleiding in het donker

Ook om 23:15 > Alle lampen in de Geologiezaal gaan voor een uurtje uit. Loop vervolgens door de donkere krochten met slechts een klein zaklampje bij je. Hier en daar blijven we stil staan en kijken we in detail naar fossielen van dieren en planten uit een ver verleden. Hoe leefden zij, waren ze ... Read more »

21:15 - 22:15

Natuurhistorisch Museum: verzamelen hal, vervolgens Geologiezaal (begane grond)

LICHTSCHUW... ook in het verre verleden

Ook om 20:30 > Paleontoloog John Jagt geeft uitleg over lang uitgestorven dieren - met name uit het Krijt van Maastricht - die graag, en doelbewust, de ‘nacht’ opzochten tijdens hun levenscyclus. Mooie plaatjes van dieren en een direct verband met nu levende ... Read more »

22:30 - 23:00

Natuurhistorisch Museum: Auditorium

Een rondleiding in het donker

Ook om 21:15 > Alle lampen in de Geologiezaal gaan voor een uurtje uit. Loop vervolgens door de donkere krochten met slechts een klein zaklampje bij je. Hier en daar blijven we stil staan en kijken we in detail naar fossielen van dieren en planten uit een ver verleden. Hoe leefden zij, waren ze ... Read more »

23:15 - 00:15

Natuurhistorisch Museum: verzamelen hal, vervolgens Geologiezaal (begane grond)

Foodtruck Zwamburg

Duurzaam genieten van een heerlijke snack doe je bij foodtruck Zwamburg. Zij bieden deze avond een uitgebreid assortiment aan. Je kan o.a. kiezen voor vegan zwamballen met saus of een van de niet vegan snacks zoals een Mushroom & Beefburger. Een portie luxe frietjes gaat er natuurlijk altijd ... Read more »

19:00 - 00:00

Natuurhistorisch Museum: Buiten

Benieuwd naar het programma op andere locaties?