Theater aan het Vrijthof

#

Tijdens Museumnacht Maastricht 2020 verwelkomen we voor het eerst Theater aan het Vrijthof! Het theater brengt als nieuwe Museumnachtlocatie onvergetelijke performances.

Verwacht een uitzonderlijke avond vol hypnotiserende bewegingen, grensverleggende intimiteit, onconventionele tonen, hartverwarmende klanken en uitnodigend gelach, met als een van de hoogtepunten de dansvoorstelling The Way You Sound Tonight van de Amsterdamse theatermaker Arno Schuitemaker, winnaar van de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’. 

VIA ZUID presenteert: DE NACHT, door Merlijn Huntjens en Nina Willems

Deze ervaringstheatervoorstelling is voor het eerst als try-out te zien tijdens Museumnacht Maastricht. DE NACHT wordt uitgevoerd door het poëziecollectief PANDA (Merlijn Huntjens en Nina Willems). ... Read more »

19:00 - 01:00

Theater aan het Vrijthof Bovenzaal

Eleni Kamma & Shila Anaraki – Casting Call / Episode 1

Beantwoord Eleni Kamma's Casting Call en dompel je onder in de 'Triump of Parrhesia Parade', een theater parade en symbolische voorstelling van het hedendaagse Europa. Vertrekkend vanuit hartje Brussel met tussenstops in Athene en - deze avond - in Maastricht kun je aansluiten bij de 25 ... Read more »

20:00 - 20:45

Gedanste 'rondleiding' door Theater aan het Vrijthof

Zuiderwind Blazersensemble – La Bête et les Perles

Naar het zuiden met Zuiderwind. Een programma met pareltjes uit de Franse kamermuziek en ‘Joie de Vivre’, stevig als Franse wijn, zacht als romige brie en na afloop pareltjes in het glas om samen te toosten. ... Read more »

21:00 - 22:00

Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal

Abhishek Thapar – My Home at the Intersection

Proef, ruik, zie en hoor tijdens de bijzonder intieme voorstelling 'My Home at the Intersection' de persoonlijke herinneringen en zoektocht van theatermaker Abhishek Thapar naar de betekenis van ‘thuis’ aan de hand van zijn familiegeschiedenis.  Abhishek neemt je - wisselt vanuit het ... Read more »

21:00 - 22:00

Theater aan het Vrijthof: De Spelende Muze (DSM)-zaal

Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight / Cyclus 1

Cyclus 1 > Een dansvoorstelling die je moet ervaren: meeslepend, hypnotiserend, intens. Onbegrensd in energie, stromend en stomend, met een vergaande synergie van pulserende dans met elektronische muziek en licht transformeert The Way You Sound Tonight in een steeds intenser wordende ervaring die ... Read more »

22:20 - 23:20

Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal

Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight / Cyclus 2

Cyclus 2 > Een dansvoorstelling die je moet ervaren: meeslepend, hypnotiserend, intens. Onbegrensd in energie, stromend en stomend, met een vergaande synergie van pulserende dans met elektronische muziek en licht transformeert The Way You Sound Tonight in een steeds intenser wordende ervaring die ... Read more »

23:20 - 00:20

Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal

Minua – Still Light

Theater aan het Vrijthof sluit Museumnacht Maastricht af met de onconventionele klanken van het uitzonderlijke trio Minua; met Luca Aaron (gitaar), Kristinn Kristinsson (gitaar) en Fabian Willmann (basklarinet). ... Read more »

23:40 - 01:00

Theater aan het Vrijthof: Foyer Begane Grond

Benieuwd naar het programma op andere locaties?