Oog voor Talent, Oog voor de Nacht

Museumnacht Maastricht is in samenwerking met Fotomuseum aan het Vrijthof en Sem Shyne en Harry Heuts op zoek gegaan naar niet 1, niet 2, maar 3 talentvolle, jonge blikvangers die de nacht op unieke wijze kunnen vastleggen op vrijdag 8 april 2022. De drie fotografen zijn inmiddels bekend: Jade Poolen, Dean Kisters en Daniela Petrovic. We kunnen niet wachten om te zien hoe zij de nacht in beeld zullen brengen. 

Spotlight voor jong talent 

Diverse fotografen hebben hun oog al laten vallen op deze Nacht der Nachten, maar voor de vijfde editie zetten Museumnacht Maastricht en Fotomuseum aan het Vrijthof graag hun spotlights op jong en nieuw talent. En het belooft meer dan alleen naam en faam; elke fotograaf ontvangt € 500,- en een speciale twee-uur durende Sparring Sessie met fotografen Harry Heuts en Sem Shayne. Daarnaast krijgen de drie fotografen op vrijdag 8 april 2022 toegang tot alles wat de nacht zo uitzonderlijk maakt. 

Zoektocht

Iedereen kon meedoen: van autodidact of beginnende fotograaf tot (onlangs afgestudeerde) fotografie student. De enorme diversiteit en hoogstaande kwaliteit van de inzendingen heeft de juryleden aangenaamd verrast alsook moeilijk gemaakt. Uiteindelijk spraken de beelden van Dean Kisters, Jade Poolen en Daniela Petrovic boekdelen. Dean specifiek als uitgesproken expert van de nacht met een spannend blikveld. Jade als kunst- en cultuurliefhebber pur sang met een goed oog voor momentum, resulterend in unieke beelden. Daniela omwille van haar technische beheersing alsook spannende uitsneden en voelbare melancholie. Zij krijgen dan ook de kans om hun blik te werpen op de nacht op vrijdag 8 april 2022. 

Blikvangers van de Nacht

Dean Kisters Museumnacht Maastricht

Dean Kisters 

25 jaar - Heerlen
deankisters.com

"Vrijwel al mijn werk wordt in de nacht gemaakt. Ook bezoek ik elk jaar de Museumnacht. Hoe nice nu al dat moois te kunnen combineren en in opdracht vast te mogen leggen."

Jade Poolen

Jade Poolen

24 jaar -Maastricht
@jadepoolen

"Ik kijk ernaar uit om de nacht weer mee te maken en het enthousiasme van het feestpubliek te voelen en vast te leggen. Het zal inspirerend zijn het effect van kunst te fotograferen."

Daniela Petrovic

Daniela Petrovic

24 jaar - Maastricht
Portfolio

"In mijn foto’s worden de bezoekers onderdeel van de kunst. Ik kijk er naar uit om creatief Maastricht te ontmoeten en ben benieuwd naar wat de nacht ons dit jaar zal brengen." 

2.jpg

Oog voor talent

De jury bestond uit:

  • Fotograaf Harry Heuts
  • Fotograaf Sem Shayne
  • Directeur Fotomuseum aan het Vrijthof Erik de Jong
  • Bestuur Stichting Museumnacht Maastricht & Directeur Zuiderlicht Peggy van Sebillen

Dean, Jade & Daniela krijgen in aanloop naar de nacht tevens ondersteuning vanuit de organisatie zodat zij zich op de avond zelf volledig kunnen focussen op dat waar ze goed in zijn. 

Ontmoet de juryleden