Museumnacht Maastricht: Dream The Night Away!

Vrijdag 8 april 2022 is het zover: hét moment om cultuur, elkaar, de stad en de nacht in een ander licht te ontmoeten tijdens Museumnacht Maastricht. Maar liefst 17 art venues – waaronder voor het eerst ook AINSI, Lutherse Kerk en Theater aan het Vrijthof – verrassen jong en oud met een once-in-a-night-time programma om bij weg te dromen. Het is inmiddels een kunst op zich om alles te ervaren. Gelukkig openen de deuren om 19:00u!

Museumnacht Maastricht 2022

Vrijdag 8 april 2022
19:00 - 01:00 | Afterparty 00:00 - 05:00 

1 ticket, 17 venues, 125 artists & meer dan 175 performances

Bezoekers kunnen met één ticket genieten van spraakmakende collecties, adembenemende performances, fascinerende historische ontdekkingen, machtige literatuur, indrukwekkende installaties, spannende soundscapes, workshops, talks, tours en live-muziek. Natuurlijk ontbreken ook de nodige praatjes, dj-plaatjes en proost-momentjes niet! Jij bepaalt je ervaring, of toch niet...? Maak je in ieder geval op voor een nacht die nog lang zal nazinderen!

Nacht der Nachten

Met 'Dream The Night Away' als vertrekpunt, verkennen we een avond lang de dimensies tussen real en surreal, feit en fictie en dompelen we ons onder in de hoop en magie van dreamscapes; van geruststellend tot verontrustend, en alles daartussenin. De voorpret is inmiddels volop voelbaar: de deelnemende venues, talrijke culturele partners, vele medewerkers, vrijwilligers en jongeren kunnen niet wachten om de deuren weer samen open te zetten tijdens deze Nacht der Museumnachten. 

En, dat dromen geen bedrog hoeven te zijn, heeft Museumnacht Maastricht meermaals bewezen. Want wat in klaar daglicht wellicht (nog) niet getoond wordt, krijgt tijdens Museumnacht Maastricht de ruimte om tot bloei te komen. Het resultaat: onvergetelijke, nachtelijke repertoires bestaande uit o.a. desoriënterende Black Holes, bedwelmende jungles, complottheorieën,  (on)gelukkige doolhoven en zelfs een menselijke frikandel speciaal. Verwacht ook deze editie niks behalve alles: van legendarische speeches tot nog te creëren teksten uit de toekomst, van moord mysteries tot bunkers shoppen met de Kardashians, van 'n Debatkuip tot 'n Zwamkar, van low-key tot upbeat, van wegdromen tot beestachtig uitleven, van therapie tot first-date, van intiem tot ver-van-je-bed-show, van artefacts tot futurefacts, van pas op de plaats tot 200 BPM, van begin tot eind en alles daartussen en daarbuiten. 

Kortom, geef je vrijdag 8 april over aan dit bijzondere a(rt)vontuur vol onverwachte ontmoetingen, grensverleggend talent en uitnodigend gelach. Zij het om kunst te bewonderen, onbekende realiteiten te ontdekken of vriendschappen te vieren.

Wil je weten hoe, waar, hoe lang, met wie en op welke wijze Museumnacht Maastricht licht zal geven op vrijdag 8 april 2022? Houd dan het laatste nieuws of social media in de gaten. Het programma zal vanaf 7 maart online te bewonderen zijn. Museumnacht Maastricht vindt plaats tijdens de Nationale Museumweek (4 t/m 10 april 2022).

MuseumnachtMaastricht_8_April_2022overview.png

Of je nu zingt, danst, vecht, huilt, bidt, lacht, schreeuwt of bewondert, daar laten we iedereen vrij in. Als de nacht je maar raakt, verbindt en omarmt op vrijdag 8 april 2022!

Koop hier je ticket!

Praktische info

Wanneer? Vrijdag 8 april 2022
Hoe laat? 19:00 - 01:00 uur.
De officiële afterparty vindt plaats in de Muziekgieterij, waar van 00:00 tot 05:00 nog volop gedanst kan worden. Mits in het bezit van een combi-ticket natuurlijk! 

Tickets nodig? Yeps, maar je hebt er slechts één nodig om te kunnen genieten van alles wat de nacht te bieden heeft! Jonger dan 16 jaar, dan krijg je zelfs een gratis ticket! Vergeet deze wel niet vooraf te registreren. Koop hier je ticket >

Regulier: € 17,50+afterparty: € 22,50 
Student/CJP: € 12,50*+afterparty: € 17,50 
Jonger dan 16 jaar: Gratis 

Waar valt de nacht? Hoewel heel de stad licht lijkt te geven, vindt Museumnacht Maastricht 2022 plaats op de volgende locaties: AINSI, Boekhandel Dominicanen, Bonnefanten, Brouwerij Bosch, Bureau Europa, Centre Céramique, Fotomuseum aan het Vrijthof, Landbouwbelang-Transport Artspace, Lumière Cinema,  Lutherse Kerk, Marres, Meldkamer, Natuurhistorisch Museum Maastricht, de Jan van Eyck Academie, The Student Hotel Maastricht, Theater aan het Vrijthof, en de Muziekgieterij. Ontdek ze allemaal! 

MuseumnachtMaastricht2022_DreamTheNightAway_3.png

On the Move
Duik de nacht in, gezellig te voet of sneller op de fiets, en laat je onderweg verrassen. Jongerenorganisatie CODE043 en Arriva Touring bieden tevens gratis ritjes van halte naar hotspot aan. Hop van bus naar bus en beland iedere keer in een compleet andere wereld. Tip: vergeet door alle gezelligheid vooral niet uit te stappen!

Bewaar je polsbandje!

Wist je dat een Museumnacht Maastricht polsbandje ook nog waardevol is na de nacht? Lever het t/m 31 mei 2022 in voor een gratis museumbezoek, fikse korting op een film-of theatervoorstelling of mooi stukje kunst voor thuis. Kijk op museumnachtmaastricht.nl/bonus voor meer informatie. 

Museumnacht Maastricht wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof, Stichting FSI, RSM en vele partners, medewerkers, jongeren en vrijwilligers.