#

SALLY x Museumnacht

20:30 - 23:30

Auditorium

Memories – by Sellam El Achari
"Welkom in een moment, waar verbeelding en herinneringen je leiden door iemands leven. Duik in zijn poëtische avonturen en alles wat hij heeft meegemaakt en geleerd op deze reis.’’

SALLY Dansgezelschap Maastricht - Danslab 
Danslab is een initiatief van in samenwerking met VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten, waar zij sinds een aantal jaren choreografen ontvangt. Danslab is een werkplaats voor innovatie in de dans. In het Danslab vinden danskunstenaars de tijd en ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met beweging en dans hun verhalen te vertellen. Jonge choreografen kunnen er in een onderzoeksvraag duiken. Gerenommeerde makers kiezen ervoor om in SALLY’s danswerkplaats hun stijl te verfijnen. 
 
In maart 2024 gaat DANSLAB on tour #2 in première en op 19 juni zal de derrière plaatvinden in de AINSI. Hierin volgen choreografieën van een nieuwe generatie makers elkaar op. De wervelende dansvoorstelling bestaat uit een mix van bijzondere dansexperimenten waarbij ook het publiek aan de slag gaat met het creëren van eenchoreografie. Ook Sellam zal zijn persoonlijke solo ‘Memories’ delen met de wereld.

Over Sellam
Sellam El Achari (FR, 2000) groeide op in het Noord-Franse Lille. Op zijn vierde raakte hij in de ban van hiphop. Hij leerde zichzelf dansen door moves te imiteren uit filmpjes op YouTube en videoclips. Toen hij – ietsje ouder – kennismaakte met ballet en hedendaagse dans wist hij het zeker: hij moest en zou van zijn passie voor dans zijn werk maken. Sellam verhuisde naar Cannes waar hij zijn opleiding volgde aan de Pôle National Supérieur de Danse (PNSD) Rosella Hightower. Tijdens zijn studie liep hij stage bij het prestigieuze Ballet National de Marseille. Maar Nederland lonkte. Voor zijn tweede stage koos hij daarom voor SALLY Dansgezelschap Maastricht. Al snel bleek dat Sellam bij SALLY paste en SALLY bij Sellam. Na zijn opleiding kreeg hij een vaste plek in het ensemble. Hij was o.a. te zien in HeartBeat@School, Danslab on Tour #1 en GOD is a DJ, waarvoor Sellam een nominatie ontving voor ‘Jonge Zwaan meest indrukwekkende jeugddansprestatie 2023’. Sinds 2023 is hij ook aan het werk in SALLY’s Danslab. In deze danswerkplaats voor jonge makers is hij een traject begonnen om zijn ambitie als choreograaf te verwezenlijken.

www.sallydm.nl


‘Memories’ is gecreëerd in kader van Euregio Danslab in samenwerking met Cultur Bazar.

Tijden: 20:30, 21:30 en 22:30

Foto: Sofiane El Achari